Fortinet'ten geleceğin teknolojilerine koruma

2015’in ağ güvenliği trendlerini İstanbul’da düzenlediği 361° Security Forum’da duyuran Fortinet, bulut, büyük veri, mobil ve yazılım tanımlı sistemler ile şekillenen BT ortamında geleceğin teknolojisi olarak FortiDDoS ve FortiSandBox’in üzerinde durdu. Bu yeni teknolojiler, Fortinet ailesinin atar damarı olan FortiGuard servisinin bilgi birikimini, müşterilerin kendi lokasyonlarında tecrübe etmelerine olanak sağlıyor. Geleceğin güvenlik çözümleri, günümüzde kritik seviyelere gelmiş olan uygulama ve DDoS saldırılarına karşı da aktif bir koruma ortamı oluşturuyor.

Fortinet’in müşteriyle buluştuğu etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fortinet Bölge Satış Direktörü Derya Aksoy, konuşmasında 2015’in ve geleceğin teknolojilerine ışık tuttu. Sosyal medya başta olmak üzere, farklı kaynak ve kanallardan gelen ve her geçen gün karmaşıklaşan tehditlere karşı daha fazla işlevsellik, şeffaflık ve komple güvenlik sunan, gerçek zamanlı ve yenilikçi sistemlere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Aksoy, “Kablosuz sistemler artık birincil ağ erişim kontrol mekanizmalarından biri haline geldi. Ac Wave 1 ile bugünkü seviyeye gelen kablosuz teknolojiler, 2015’te Wave 2 dalgasıyla tüm sektörleri etkileyecek" dedi.

2020’de birbirine bağlı 26 milyar cihaz

Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Her şeyin İnterneti (IoT) üzerine araştırmalarını sürdüren Gartner’a göre ise, 2020’de birbirine bağlı 26 milyar cihaz olacak. Bugün IoT’tan bağımsız bir şekilde düşünülen Endüstriyel Kontrol Sistemleri (ICS) de, çok yakında sanal tehditlere karşı IoT ile aynı önlemlere gereksinim duymaya başlayacak.”

Bilgisayar pazarının aksine mobil cihaz piyasasının Microsoft ile sınırlı kalmayacağını belirten Aksoy, konuya ilişkin dünya çapında en azından iki ya da üç platform daha olacağını ve mobil telefon çeşitliliğinin, aynı zamanda daha zengin uygulamalar anlamına geleceğini ifade etti. Aksoy, gittikçe esnek hale gelen altyapıların, JavaScript performansıyla geliştirileceğini ve HTML5’in en yaygın kurumsal uygulama geliştirme ortamlarından biri haline getireceğini kaydetti.

"Teknolojiler değişirken tehditler de çeşitleniyor"

Etkinlikte, saldırıları gerçek zamanlı tespit eden sistemlerden kolaylıkla yönetilebilen sistem günlüğü raporlama çözümlerine kadar pek çok yenilikçi çözüm de duyuruldu. Etkinlikte söz alan Fortinet Doğu EMEA Başkan Yardımcısı Joe Sarno, değişim karşısında ayak uyduramayan ve zararlı içeriklere karşı koruma sağlayamayan geleneksel güvenlik teknolojilerinin yerini, kullanım kolaylığı ve maliyet avantajı sağlayan, tek bir platform üzerinden yönetilebilen yüksek performanslı, ölçeklenebilir ve entegre güvenlik sistemlerinin aldığını belirtti. Fortinet’in sektördeki konumunu rakamlarla değerlendiren Sarno, "Fortinet, IDC’ye göre dünyanın en iyi Ağ Güvenliği Yazılım Sağlayıcıları arasında üçüncü sırada. Fortinet, bugün dünya genelinde 125 binden fazla kuruluşun ağ güvenliğini sağlıyor. 1 milyon 300 bin üniteden fazla ürün, dünya çapındaki 500’ü aşkın teknik uzman ekibi ve gelişmiş AR-GE kültürüyle UTM pazarındaki öncülüğünü koruyor. Fortinet olarak yalnızca bir haftada 235 bin anti-virüs tanımı, 66 milyar anti-spam sertifikası ve dünya çapındaki araştırma laboratuvarlarında 8 bin saatlik çalışmayla dünya çapında 170 bin müşterimizin ağ güvenliğini geleceğin tehditlerine karşı bugünden korumaya alıyoruz" şeklinde konuştu.