Geleceğin Çözümleri CeBIT Bilişim Eurasia'daydı
'Gelecek ICT ile Gelecek' sloganı ile yola çıkan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve Global Konferanslar, 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde (İFM) gerçekleşti.
Bu yıl, B2B konseptine odaklanan etkinlik; eğitim, sağlık, e-bankacılık, e-ticaret, e-hükümet, mobil ekonomi, akıllı şehirler gibi çeşitli dikey pazarlara yönelik inovasyonları içeren yüzde yüz iş odaklı bir platform sundu.
Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Gruchow fuara ilişkin görüşlerini, “Müşteriler ile birlikte değerlendirerek, CeBIT Bilişim Eurasia'da, 2014 itibarıyla B2B konseptine geçiş kararı alınmıştı. Bu yılki katılımcılarımızın geri bildirimleri ise bu değişimin başarısını kanıtlıyor," sözleriyle ifade etti.
18 ülkeden katılım gerçekleşti
Türkiye, Güney Doğu Avrupa, Karadeniz Bölgesi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika dâhil olmak üzere ICT piyasaları için uluslararası bir buluşma noktası olan fuar, 18 ülkeden gelen katılımcıları ağırladı. Bu ülkeler arasından Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Çin, Dubai, Kore, Polonya, Tayvan ve bu yıl ilk kez olmak üzere Hırvatistan, hükümetlerinin desteğini alarak ulusal pavilyon şeklinde fuar katılımlarını gerçekleştirdi.
Bunun yanı sıra, etkinlik ulusal ve uluslararası heyetler için de büyük bir toplantı alanı oldu. Sunulan satın alma programları ile birlikte, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Hırvatistan, İran, Kore, Kosova, Makedonya ve Polonya'dan gelen heyetler fuar boyunca önemli iş bağlantılarına imza attı. Ayrıca, Ticaret Odalarının işbirliği ile Türkiye'nin her bölgesinden heyetler fuarı ziyaret etti.
CeBIT, ICT profesyonellerini 2'nci kez buluşturdu
İkinci kez organize edilen CeBIT Global Konferansları ise, ICT profesyonellerini sektörün zorlukları ve fırsatları hakkında görüşmeler yapmak üzere tek bir çatı altında buluşturdu. Bu yılki etkinlikte, akıllı şehirlere, sağlık hizmetlerine ve mobil ekonomiye yönelik ICT teknolojileri tartışıldı.
Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, Global Konferansların CeBIT Bilişim Eurasia'nın ayrılmaz bir parçası olarak ikinci kez düzenlendiğini vurguladı: "Bilgi odaklı konferans programı ve önde gelen konuşmacıları ile CeBIT Global Konferanslar, teknik bilgi transferi ve yeni iş ilişkilerine yönelik mükemmel bir fırsat sunarak fuarın en ilgi çekici bölümlerinden biri oldu.”
Ayrıca, etkinlik ulusal ve uluslararası alanda sektörün önemli temsilcilerine ev sahipliği yaptı. Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Yüksek Teknoloji Bakan Yardımcısı, Iltimas Mammadov; Polonya Cumhuriyeti Ekonomi Bakan Yardımcısı Arkadiusz Bak; Kuzey Kıbrıs Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif; Almanya (Aşağı Saksonya) Ekonomi, İş ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lies; Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan başta olmak üzere kamu, özel sektör ve akademi dünyasından birçok değerli konuk fuara ve konferanslara katılım gösterdi.
SAP Innovation Center CeBIT'teydi
Bir ilk olarak bu yıl, CeBIT Bilişim Eurasia’da SAP Innovation Center Turkey ziyaretçileriyle buluştu. Kamu ve özel sektörle birlikte çalışarak kurumların büyük veri problemlerine yazılım çözümleri üretmeyi hedefleyen bu merkez, Türkiye’deki yaratıcılık ve AR-GE potansiyelini global düzeyde inovasyonlara dönüştürmeyi planlıyor. Aktif Bank ise fuar boyunca çeşitli yenilikçi çözümlerini etkileyici bir şekilde sergiledi. Böylece ziyaretçiler geleceğin bankacılığını ve alışverişini deneyimleme şansı bulmuş oldular. Aynı zamanda, spor alanlarına güvenli erişim sağlanmasını hedefleyen Aktif Bank'ın akıllı kart sistemi de bu fuarda sergilendi.
Hem ziyaretçi hem de katılımcıların yüksek memnuniyet belirttiği CeBIT Bilişim Eurasia 2014'te ; %100 B2B konseptine yönelik değişim başarıyla sonuçlanmış oldu.