PepsiCo 2. çeyrekte gelirlerinde yüzde 5 artış yaşadı

PepsiCo’nun 2012 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayan Indra Nooyi şunları söyledi:
“Bu yıl, şirketimizin uzun vadeli büyümesini daha iyi bir pozisyona taşıyabilmek için beş kritik alanda performansımızı iyileştirmeye ve hedeflediğimiz rakamlara ulaşmaya odaklanıyoruz. Bu alanlar, markalarımızın gücünü artırma, inovasyon, uygulama, verimlilik ve nakit getirilerimizi ileri taşıyabilmektir. Çalışanlarımızın yoğun çalışmaları ve kararlılığı sayesinde, yılın ikinci çeyreğinde, tıpkı ilk çeyrekte olduğu gibi, beklentilerimize paralel sonuçlar elde ettik, bir yandan da stratejik önceliklerimizde ilerlemeler kaydettik.”
Nooyi’nin aktardığı verilerle PepsiCo 2012 yılının ikinci çeyreğinde şu sonuçlara ulaşıldı:
· Temel hisse başına kazancı (EPS) 1.12 $ oldu.
· Net gelir artışı, bulunduğu dört sektörün her birindeki organik gelir artışının desteğiyle, organik bazda yüzde 5 oldu.
· Hem global içecek ve yiyecek operasyonlarımızın gelirleri organik bazda artış gösterdi.
· Yükselen ve gelişen piyasalarda güçlü gelir artışı gerçekleşti; Hindistan ve Meksika gibi yükselen piyasaların önemli ülkelerinde organik büyümenin iki haneli rakamlara ulaşmasıyla birlikte, gelir artışı yükselen ve gelişen pazarlarda organik bazda yüzde 9’u aştı.
Indra Nooyi bu temel göstergelerle birlikte son dönemde gerçekleştirdiği ülke ziyaretleri üzerinde de durarak şunları söyledi: “Bu ülkelere gerçekleştirdiğim ziyaretlerde, Türkiye, Çin, Rusya, Kolombiya ve Dubai’deki PepsiCo ekiplerinin ne kadar yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını gördüm. Çalışanlarımızın rekabetçi ruhu ve kararlılıklarından daha önce etkilenmediğim kadar etkilenmiş durumdayım.”