Startup Weekend'in kazananları belli oldu
Ankara'da gerçekleştirilen Startup Weekend Etkinliği'nde yarışan 14 girişimci adayından 2'sinin birinciliği paylaştığı, birinci seçilen projelerden birisinin çocuklara elektronik ortamda kitap okumayı sevdirmeyi hedefleyen ''Kitap Canavarı'', diğerinin ise yolculukları daha cazip hale getirmeyi amaçlayan ''Keyf-i Seyyah'' olduğu bildirildi.
TOBB ETÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Google ve Microsoft sponsorluğunda girişimciliğin desteklenmesi için çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen Startup Weekend etkinliği, 5-7 Ekim 2012 tarihleri arasında TOBB ETÜ'nün girişimcilik merkezi Garaj'da gerçekleştirildi.
Etkinlikte 29 iş fikri arasından oylamayla seçilen fikirler, 14 girişimci adayı takım tarafından geliştirildi.
Bu takımlar 54 saat boyunca kesintisiz çalışarak cep telefonlarında kullanılabilecek mobil uygulama fikirlerini örnek ürün aşamasına getirdi ve jürinin değerlendirmesine sundu.
Jürinin değerlendirmesi sonunda, aynı puanları alan 2 birinci, 2 ikinci takım çıktı.
Startup Weekend Ankara'da ''Kitap Canavarı'' ve ''Keyf-i Seyyah'' fikir ve örnek uygulamaları birinciliği kazandı.
Ezgi Çetin, Gizem Kılıç, Edebali Şener ve Sercan Uysal'dan oluşan ekibin geliştirdiği ''"tap Canavarı", kitap okumayı çocuklar için cazip hale getirmeye yönelik olarak tasarlandı. Çocukların okumaktan sıkılmasını engellemek üzere, kitap bölümleri arasına puzzle uygulamaları yerleştirildi. Okuyucunun ilerleyebilmesi için bu puzzle uygulamalarını yapması gerekiyor.
Emine Çimen, Sevilay Yıkılmaz, Emel Bağdatoğlu, Ziya Altınok, Zeydin Bozkurt ve Alper Yasemin'den oluşan ekibin geliştirdiği "Keyf-i Seyyah" ise yolculuklar sırasındaki boş kalan zamanda neler yapılabileceği konusunda kullanıcıları yönlendirme hizmeti vermek üzere tasarlandı.
İnsanlara yolculukları sırasında turist rehberi bulan ve bu rehberden aldığı hizmeti puanlandırma olanağı sağlayarak aynı hizmeti alacak kişilere seçecekleri rehber konusunda yol gösteren '"Tounat'" ile günlük yaşamdaki aşk, para gibi konularda karar alırken başvurulan eğlenceli karar verme uygulaması "Olasılıksız" fikir ve örnek uygulamaları ise ikinciliği kazandı.