Sütaşkıyla 40. yıl
Sütaş, bu yıl kuruluşunun 40. yılını kutluyor. IPSOS’un gerçekleştirdiği marka izleme araştırmasına göre Türkiye’nin en sevilen ve en güvenilen markalarından biri olan Sütaş, her 10 hanenin 8’ine ürünlerini ulaştırmayı başarıyor. Yenilikçi yaklaşımlarına devam eden Sütaş, 2014 yılında pazar payını yüzde 16’ya ulaştırırken, bir önceki yıla göre yüzde 18 büyüyerek 2,2 milyar TL ciro gerçekleştirdi.
Sütten kazandığını süte yatırmaya devam edecek
Son 5 yılda 250 milyon dolar yatırım yaptıklarını, 2020 yılına kadar 300 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını açıklayan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Sütaş’ın gelecek planları hakkında şöyle konuştu: “Sütten kazandığımızı süte yatırmaya devam edeceğiz. İnşaat çalışmaları başlayan Tire Fabrikası’nı 2016 başında, üretici ve mesleki eğitim faaliyetleriyle altyapı çalışmalarını başlattığımız Bingöl projemizi de 2017 yılında hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yurtdışı faaliyetlerimiz de sürüyor. Makedonya ve Romanya'da etki alanımız genişliyor".
Sürdürülebilirlik vizyonu
“Çiftlikten Sofraya iş modelimizin temelinde sürdürülebilirlik vizyonu var” diyen Muharrem Yılmaz, 2020 yılına kadar kullandıkları enerjinin tümünü çiftliklerinin atıklarından elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. 2014 sonu itibariyle gübre ve fabrika atıklardan 5 MWh elektrik üretimine ve yüzde 30 yeterliliğe ulaşan Sütaş, fabrikalarında kullandığı suların tamamını arıtıp geri kazanarak, tarımsal sulamaya ve çiftliklerinin ihtiyacına uygun hale getiriyor. Öte yandan Sütaş ambalaj atıklarını geri kazanmak üzere gübre çuvalı üretme projesini de 2015 yılında başlatacak.
Önümüzdeki 5 yılda istihdamı da ikiye katlayacak
5 yılda iki kat büyüyen Sütaş’ın çalışan sayısı 4800 kişiye ulaştı. Sütaş’ın yönetim kadrosunu 200 müdür ve üstü yöneticinin ortalama kıdeminin 11 yıl olduğunu belirten Yılmaz, “yönetim kadromuzun yüzde 70’i şirketimiz bünyesinden yetişmiştir. Çalışanların mesleki ve kişisel gelişimine önem veriyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz yıl kişi başına 21 saat olmak üzere toplam 100 bin saat eğitim verdik. Girişimcilik ve inovasyon kültürünü korumak bizim için çok önemli. Şirketimizin kuruluş sermayesi innovasyonlar ve yenilikçiliktir” dedi.