AR-GE 250


Yönetici için gerekli 15 mobil uygulama

Mobil konferans, para yönetimi, zaman ve iş planlayıcısı ya da hava-yol durumu... Hayatın her alanında olduğu kadar iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bir çözümü bulunan mobil uygulamalar, artık günümüz iş insanlarının olmazsa olmazı. Mobil cihazı hangi marka, hangi model olursa olsun bu uygulamalara kolayca erişebilen iş insanları, hem kişisel ilgi alanlarına hızla ve kolayca erişiyor hem de bu uygulamalar sayesinde yoğun iş hayatının vazgeçilmezi asistanlık hizmetini kesintisiz yaşıyorlar. Twitter, Linkedin ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarının iş dünyasındaki kullanım yaygınlığı bir kenara, mobil uygulamalar trendinin giderek artan oranda yükselecek olması kaçınılmaz görünüyor. İşte iş dünyasının en popüler 15 mobil uygulaması...
İş dosyaları artık bu adreste
Son dönemde hayli ilgi toplayan online depolama ve yedekleme hizmetlerinden biri olan Dropbox,  mobil çalışanlar için sağladığı büyük kolaylıkla olmazsa olmaz uygulamaların başında geliyor. Dosya senkronizsyonunu oldukça kolaylaştıran bu uygulama dokümanları, resimleri ve her türlü dosyaya, web tabanlı olarak akıllı telefon, iPad gibi mobil herhangi bir cihazdan ulaşım sağlıyor. 2 GB alanın ücretsiz olarak kullanıma sunulduğu ve kısa bir üyelik işleminden sonra sistemde kurulan 'dropbox klasörü'nün içine sürüklenen her türlü veri, platformdan bağımsız olarak internete bağlı herhangi bir cihazdan erişilebilir hale geliyor. Dropbox'taki verilere Windows, Linux ve Mac işletim sistemine sahip her cihaz üzerinden ulaşabiliyor.
Notlarınızı uçurmuyor, yazıyor
'Yeni zamanın not kağıdı' olarak nitelendirilen Evernote'un en önemli özelliği, platformlara ve işletim sistemlerine bağlı olmaksızın verilerin senkronizasyonunu sağlıyor olması. Metin, görüntü ve ses dosyası şeklindeki notlara yalnızca e-posta ve tarayıcı arayüzünden değil, akıllı telefon ve PDA cihazı üzerinden de erişebilirlik sağlayan Evernote, aylık 50 Mb'lık kota aşılmadığı sürece ücretsiz kullanılabiliyor. Doküman yönetim ve paylaşım programı olan Evernote kullanılan tüm cihazlarda senkronize bir şekilde çalışıyor.
Konferansı mobile sığdırdı 
Cisco Webex Meeting, mobil konferans imkânı sunan kullanışlı bir uygulama. Yoğun iş temposuna sahip yöneticiler, bu uygulamayla çalışanları ve ortaklarıyla görüntülü bir şekilde iletişime geçebiliyor. Uygulama, yüksek video kalitesi sunmasının yanı sıra görüntülü toplantı yapmayı kolaylaştıran pek çok özellik sunuyor. VoIP desteği de olan Cisco WebEx Meeting uygulaması Android cep telefonları ile tabletlerinde ve iPhone, iPad cihazlarında kullanılabiliyor.
Kitap taşımaya gerek yok
Sürekli seyahat eden iş insanlarının vazgeçilmezlerinden Kindle, mobil cihazı e-kitap okuma fırsatı sunuyor. 1 milyondan fazla yayının bulunduğu Amazon kitap deposunda ücretsiz birçok kitaba Kindle ile erişmek mümkün. Kişiselleştirilebilir yapısıyla yazı tipini ve ekran parlaklığını değiştirme imkanı sunan Kindle ayrıca, diğer mobil cihazlarla da otomatik senkronize edilebiliyor ve farklı cihazlardan aynı kitabı okuma fırsatı sağlıyor. Kindle ücretsiz olarak indirilebiliyor.
Her gittiğiniz yerde taksi !
Türkiye’de mobil taksi uygulamaları kullanılmaya başlandı. Yurtdışındaki metropollerde ise boş taksi bulma çilesine çözüm getiren Hailo, en yaygın olanlardan. Dünya metropollerinde iş için zaman kaybetmek istemeyen işadamlarına pratik çözümler sunuyor. Şimdilik New York, Chicago, Boston, Washington DC, Toronto, Montreal, Madrid, Barselona, Tokyo, Osaka, Limerick, Cork, Galway, Dublin ve Londra'da hizmet veren uygulama için sisteme kayıt olmak gerekiyor. Hailo ile kapıya gelecek olan taksicinin kimlik bilgilerine ulaşabiliyor. Uygulamanın en iyi yanı taksi ücretlerini nakit ya da kredi kartı ile ödeme seçeneği sunması.
Siz unutsanız da o unutmaz
Günlük yoğun iş temposunun içinde ne yapacağını unutan, toplantıları kaçıranlar için yapılacaklar listesi hazırlama fırsatı tanıyan Remember The Milk, ücretsiz olması ve kullanışlı arayüzüyle muadillerinin önüne geçiyor. Uygulama, iş insanlarına görevlerini eksiksiz hatırlatması ve yönetim fırsatı vermesi bakımından sıkılıkla kullanılıyor. Ücretsiz olarak hizmet veren Remember The Milk mobil uygulamaları, Gmail, iGoogle gibi servis eklentileriyle pek çok yerden kullanılabiliyor.
Ücretli ama çok gerekli!
PDF okuyucu olarak Good.iWare tarafından piyasaya sürülen Goodreader, amacının dışında iPad’in yapamadığı bir çok şeyi yapıyor. Sadece Mac işletim sistemiyle çalışan ancak iş dünyası içinde yaygın bir kullanıma sahip olan uygulama PDF, ofis dosyaları, resim, müzik dosyalarını yani her şeyi okuyabiliyor ve kullanıcılarının PDF'ler üzerine not almalarına, farklı dosyaları ZIPlemelerine, dokümanlarına şifre koymalarına, iDisk, Dropbox, e-posta server'ları veya herhangi bir server'a bağlanıp dosya indirip yüklemelerine olanak sağlıyor. Öte yandan iPad’in en büyük eksikliklerinden olan e-postalara ekli dosya gönderme sorununu ortadan kaldırıyor. Uygulamanın ücreti 4.99 dolar.
Mobiliniz varsa raporunuz da olur
Roambi tarafından kullanıma çıkarılan Roambi Analytics, kurumların bilgi teknoloji sistemlerinde mevcut olan bilgi ve raporların tüm mobil cihazlar üzerinde dashboard şeklinde yayınlanmasını sağlıyor. Pek çok veri kaynağından gelen mevcut veri ve raporları mobil cihazlar üzerinde çalışan mobil yönetim kokpiti uygulamalarına dönüştürülebiliyor. İşadamları kolay bir kullanıma sahip olan Roambi'nin Point-and-click yayınlama araçlarından herhangi birini kullanarak verilerini görsel şablonlarla kolayca birleştirebiliyor ve ortaya çıkan raporlar mobil cihazlar üzerinden yayınlanabiliyor. Ücretsiz olan Roambi Analytics, bütün temel BI sistemleri, Excel, Google Docs, Salesforce CRM gibi birçok veri kaynağıyla çalışıyor.
Kartvizitinizi online'a kaydedin
Bir toplantıdan çıkıp başka bir konferansa koşan, oradan çıkıp bir iş yemeğine katılmak zorunda kalan iş insanı için kartvizitler büyük önem taşıyor. ScanBizCards, onlarca kişiyi hızlı bir şekilde iPhone’daki adres defterine kaydetmek için kullanılan en iyi uygulamalardan biri. Lite sürümü ücretsiz olan uygulamanın Business Card Reader sürümü 3.59 TL karşılığında indirilebiliyor. Sadece adres defterine kayıt işlevi görmeyen uygulamanın 20′den fazla özelliği bulunuyor ve Türkçe dil desteği de mevcut.
İş gezileri için hava durumu
Weather Flow adlı bu uygulamanın kullanıcıları hava akışını birebir takip edip hava durumu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oluyor. Sadece içinde bulunulan mekânın değil başka lokasyonların hava durumundan da direkt olarak haberdar eden uygulama sürekli seyahat etmek durumunda kalan yöneticilerin gezi planlamalarında en çok kullandıkları uygulamalar arasında bulunuyor. Kurulumu ve kullanımı oldukça kolay olan bu ücretsiz aplikasyonun arayüzü kullanıcının isteğine göre dizayn edilebiliyor.
KeePass ile şifre unutma stresine son
İnternet birçok şeyi kolaylaştırıyor ancak her geçen gün bir yenisi eklenen şifrelere sahip çıkmak ve hatırlamak, zaten birçok şeyi akıllarında tutmak zorunda kalan iş insanlarını da zorluyor. En çok tercih edilen kullanıcı adı ve şifre saklama programlarından olan KeePass işte burada devreye giriyor. Açık kaynak kodlu olması KeePass'ın güvenilirliğini daha da artırıyor. Windows, Mac, Linux işletim sistemlerinin yanı sıra Android'den iPhone'a tüm akıllı telefonlarda kullanılıyor. KeePass'ın kullanışlı olmasını sağlayan en önemli yanı ise şifre ve kullanıcı adlarının kriptolu olarak saklandığı KeePass belgesinin Dropbox aracılığıyla saklandığında kullanıcının her cihazından erişilebilir hale gelmesi.
İş dünyası takibinizde
Kullanıcılarının iş dünyasında olup biten ne varsa kolayca takip edebilmesi için tasarlanan Flipboard'un dergi formatındaki arayüzü ile online yayınları seçerek, düzenli olarak takip etmek mümkün oluyor. Ayrı ayrı yayınlara bağlanmaktansa tek bir kaynaktan bilgi almak için ideal bir yöntem sunan uygulama, yöneticilerin beğendikleri makaleleri iş ortaklarıyla veya çalışanlarıyla kolayca paylaşmasını da sağlıyor.
Vergi portalı uygulaması
PwC tarafından hazırlanan ve Arox Bilişim Sistemleri tarafından kullanıma sunulan ücretsiz 'Vergi Portalı' uygulaması, Türkiye’de bir iş insanının vergi konusunda bilmesi gereken hemen her şeyi kullanıcılarına sunuyor. İş insanları hem Mac işletim sistemine hem de Android cihazlarla sorunsuz hizmet veren uygulamada reeskont, motorlu taşıtlar vergisi, maaş, kıdem/ihbar, gelir vergisi, gecikme zammı/faizini bulabiliyor; gündemden haberlere, pratik bilgilere ve bültenlere ulaşabiliyor.
Girişimcisiniz ama eksikleriniz mi var?
Mind Tools iş geliştirme konusunda her girişimcinin temel olarak bilmesi gereken yararlı becerileri sağlayan bir uygulama. Çözüm ve iş geliştirme konusunda verimlilik sağlayacak ipuçları veren uygulama, aynı zamanda girişimcilerin yönetim, işe alma, kariyer geliştirme becerilerini geliştirmesine yardımcı oluyor. Girişimciler işlerini geliştirirken yaratıcı fikir yardımı almak için de Mind Tools’u kullanabiliyor. Mind Tools uygulaması ücretsiz kullanılıyor.
Kim korkar para yönetmekten ...
Basit bir para yönetimi uygulaması olan Mint.com ile gelirler ve giderler, kısaca tüm alışveriş ve harcamalar tek bir hesapta kontrol altında tutuluyor. Kredi kartları, maaş, kredi borcu, banka ödemeleri ve tüm faturalar kayıt altına alınabiliyor.
BU UYGULAMALAR DA İŞİNİZE YARAYABİLİR!
1.Mobil dünyada çok kullanılan uygulamaların yanı sıra iş insanlarına kilit noktalarda çözümler sağlayan birbirinden faydalı uygulamalar mevcut. Yoğun çalışma temposunun içinde iş dünyasının yardımına yetişen uygulamalardan ilki Wi-Fi Finder. Wi-Fi Finder kullanıcılarının bağlanabilecekleri internet kaynaklarını tespit eden yararlı bir uygulama. Hem ücretli hem de ücretsiz kaynakları bulan uygulama, çevrimiçi olmanın öneminin günden güne arttığı şu günlerde kullanıcılarının her ihtiyaç duyduklarında internete bağlanmalarını sağlıyor.
2. Bir diğer uygulama ise Newsrack. Newsrack çevrimiçi ağlardaki RSS'lere kolayca ulaşmaya imkan tanıyan pratik bir RSS okuyucusu. Aynı zamanda kullanıcılarının beğendikleri yazıları sosyal medyada paylaşmalarını ve Instapaper gibi uygulamalara kaydetmelerini olanaklı kılıyor.
3. FXWare ise farklı döviz kurları ile çalışan kişiler için hayati önem taşıyan bir uygulama. Bu uygulama ile her türlü döviz kuru anlık olarak takip edilebiliyor ve kolayca kurlar arası çeviri yapılabiliyor.
4. Basit bir hesap makinesi olan Jumbo, iPad üzerinde dahili bir hesap makinesi bulunmaması sebebiyle bu cihazı kullananlar için gayet yararlı bir uygulama niteliğinde.
5. Deliveries uygulaması ise neredeyse tüm kargo firmalarını destekleyen ve Apple bilgisayarlar ve Mac işletim sistemli mobil cihazlar üzerinden senkronize çalışabilen ve pratikliği ile tercih sebebi olan bir gönderi takip uygulaması.