Gen İlaç Ar-Ge Müdürü Dr. Ecz. Serhat Kozlu: Cumhuriyetimizin 100.Yılında Gen 25 Yaşını Kutluyor

Nadir çözümler sunan katkı değeri yüksek jenerik ürün projelerimizin yanı sıra inovatif ürünlerimiz ile ilaç sektörünün önemli bir küresel oyuncusu olma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.
Çeyrek asır boyunca GEN’de, alanında uzman kadromuz ve güçlü küresel iş ortaklarımızla karşılanmamış sağlık ihtiyaçlarına global ölçekte inovatif çözümler sunmaya devam ediyoruz.
Hâlihazırda devam eden 50’nin üzerinde jenerik ürün projemizin yanı sıra klinik araştırma aşamasında olan inovatif projelerimizi de büyük bir heyecanla yürütüyoruz. GEN Ar-Ge merkezinde geliştirilen klinik araştırma ürünü SUL-238’in güvenliliğinin değerlendirilmesi amacıyla Faz 1 çalışmamız başlatılmıştır. Alzheimer Hastalığı için geliştirilmesi planlanan ve aday bir molekül olan SUL-238, şirket projeksiyonlarımız ve Türkiye ilaç sektörü için önemli bir adımdır. Bir diğer yenilikçi ürünümüz olan GN-037 klinik geliştirme programında, Sedef Hastalığı’nın (plak psöriazis) tedavisi amacıyla geliştirdiğimiz topikal krem ile yürütülen Faz 2 çalışmalarımızda da hasta alımı tamamlanmış olup 2024 yılı içerisinde çalışma sonuçları açıklanacaktır.
Ankara’da ilaç endüstrisi için kalifiye iş gücüne katkı sağlamak hedefiyle başlattığımız, Ankara, Gazi ve Hacettepe Üniversiteleri ile imzalanan protokollerle resmi ders statüsünde olan pratik ve teorik derslerin yer aldığı uniGEN programını büyük bir ilgiyle sürdürüyoruz. Bu proje kapsamında 1.000’den fazla öğrenciye ulaşıldı, 250 öğrenci ile birebir görüşmeler gerçekleştirildi ve 45 öğrenci programa davet edildi.
2023 yılı içerisinde dünya çapında 20 yeni ruhsat ile genişleyen GEN ürün portföyü ve GEN’in yüzde 66 ortaklığı ile kurulan Gen Pharma Caucasus Manufacturing Operations MMC’nin temellerini attığı Azerbaycan’ın ilk ilaç üretim tesisi ile global arenada bir oyuncu olma hedefimize gururla ilerliyoruz.
Yine yeniden geleceğe umutla bakarak “Gelecek GENe Gelecek!” ilkemizle birlikte, “İyilik GENimizde var!” diyoruz.
Kaynak Ar-Ge 250 Araştırması