Logo Grup CTO'su İsmail Duran: Logo Yazılım 40.Yılında Ar-Ge Yatırımlarını Artırmaya Devam Ediyor
Logo Yazılım 40. kuruluş yıldönümünün gururunu yaşarken, her yıl büyüyen Ar-Ge yatırımlarıyla sorumlu, verimliliği yüksek çözüm ve hizmetler geliştirerek sektördeki öncü konumunu sürdürüyor. 2023’te Ar-Ge gideri 933.940.346 TL olarak gerçekleştirdi.
Türkiye'nin en büyük yerli yazılım şirketi Logo Yazılım; inovasyon odaklı yaklaşımı ve Ar-Ge gücüyle müşterilerine 40 yıldır dijital ve sürdürülebilir bir gelecek inşa ediyor. Ülkemizde yazılımı bir sektör haline dönüşmesine öncülük eden Logo Yazılım, bugün müşterilerine hız, kolaylık ve verimlilik sağlayan ve rekabette öne geçmelerine olanak tanıyan ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyor. İş sürekliliğini ve rekabet gücünü temel alan yatırımları ile müşterilerinin dijital dönüşümlerini desteklerken, iş yapış şekillerini de dönüştürerek iş dünyasının geleceğine yön veriyor.
Servisleşme stratejisi kapsamında bulut tabanlı portföyünü genişletmeye devam eden Logo Yazılım, 2023 sonu itibarıyla sunduğu bulut tabanlı mikro servis sayısını %35 yükseltti. Yapay zeka ve blokzincir gibi yenilikçi teknolojilerle de süreçlerine dahil eden Logo Yazılım, 2023 yılında ürünlerine 5 bin 151 yeni özellik ekledi.
Müşterilerinin en güncel ihtiyaçlarına inovasyonla cevap veriyor
Logo Yazılım, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederken müşteri ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ve sürdürülebilir ürün ve hizmetler sunmak için de güçlü ekibini Ar-Ge ve inovasyon alanında büyütüyor. 2023'te Ar-Ge giderlerini toplam ciroya oranı yüzde 31,3 olarak gerçekleşirken, 2023 sonu itibarıyla 1.178 Ar-Ge çalışanına ulaşıldı.
Logo Yazılım’ın Ar-Ge bütçesinin yüzde 60’ını ürünleşme faaliyetleri oluştururken, kalan kısmı müşteriye uyarlanmış ürünlerin geliştirilmesine ayrılıyor. Logo Yazılım, inovasyona ve sürdürülebilirliğe yaptığı bu yatırımlarla yurt içi ve yurt dışında rekabet gücünü artırmaya devam ediyor. Ar-Ge’ye yönelik Ar-Ge 5-1 isimli bir stratejik iş programı yürüten şirket, bu çerçevede iki ana eksen olan Ufuk 2 ve Ufuk 3 çerçevesinde belirlenen yol haritalarına uygun olarak Ar-Ge faaliyetlerinin yüzde 40 ve yüzde 60’lık kısımlarına katkı sağlıyor.
Kaynak Ar-Ge 250 Araştırması