İşte 400 milyon dolarlık oyun ihracatının kahramanları

(Ana fotoğraf: Gram Games ekibi)
DIGITOY GAMES
Poker Extra ile ABD pazarına oynayacak
Mustafa Özsakallı, Türkiye’de oyun geliştirme üzerine çalışmaya başlayan ilk girişimcilerden biri... 1973 doğumlu ve Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun. Kardeşi Nasuh Özsakallı ile çocukluk arkadaşları Can Erçelebi’yi bu işe girmeye ikna etmiş ve üç ortak 2012 yılında Digitoy Games'i kurmuş. Halen İzmir Teknokent’te faaliyet gösteren şirket, ilk olarak Tekel Okey ile adını duyurdu. Ardından Rakkip Okey’i geliştirdiler. Bir dönem genç kızlara yönelik moda ve arkadaşlık platformu Beybim ile sosyal ağ işine de girdiler ancak site sonradan kapandı. 2015 yılında piyasaya çıkardıkları Okey Extra, 100 bin kullanıcıya ulaştı ve en popüler okey oyunları arasında üçüncü sırada… 101 Okey Extra adlı yeni oyun ise Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Almanya ve Fransa gibi Türk nüfusun yüksek olduğu ülkelerde ilgi görüyor. Can Erçelebi, dili İngilizce ve hedef pazarı ABD, Kanada, Almanya ve İngiltere olan Poker Extra adlı yeni bir oyunu yakında piyasaya süreceklerini anlatıyor. Bu alana girmek isteyen genç girişimcilere ise şunları tavsiye ediyor: “Bir uygulama geliştirip dolar milyoneri olmak yerine iş modeli üzerine düşünmek gerekiyor. 1 lira maliyetle kazandığınız kullanıcıdan 2 lira gelir elde ediyorsanız işiniz sürdürülebilir demektir. Bizim işimizin restoran işinden farkı, her aşamasının analiz edilebilir olması. İstediğiniz oyunu geliştirin, satamadıktan sonra anlamı yok. Ölçülebilir bir iş modeli oluşturursanız başarılı olma şansınız var”. Türkiye’de bu alandaki girişimcilere dünyanın hiçbir yerinde olmayan teşvikler verildiğinin de altını çizen Erçelebi, “Ekonomi Bakanlığı yurtdışı reklamları ve tanıtımlarında yüzde 50 destek veriyor” şeklinde sözlerini tamamlıyor.
Digitoy Games'in ortaklarından Can Erçelebi, “Hedef pazarı ABD, Kanada, Almanya ve İngiltere olan Poker Extra adlı yeni bir oyunu yakında piyasaya süreceğiz” diyor.
GAMESTER
Townster oyunu 12 milyon kullanıcıya ulaştı
Gamester, profesyonel hayatta başlayan iş arkadaşlıklarını 2009 yılında girişim ortaklığına taşımaya karar veren Onur Karcı, Volkan Saban ve Tufan Yiğitbaşı tarafından kurulan bir şirket... 1983 doğumlu ve İTÜ İşletme mezunu Onur Karcı, yüksek lisansını oyunlar üzerine yapmış, halen oyun içi reklam geliştirme konusunda doktora yapıyor. Şirketin geliştirdiği Townster, Türkiye’de üretilmiş Facebook’taki ilk oyun ve bugüne dek 12 milyon kullanıcıya ulaştı. Uygulama, küçük bir Türk köyünün büyütülerek şehir haline getirilmesi fikri üzerine kurulu. İlk ihracatını Baldaty adlı oyun ile Körfez ülkelerine yapan Gamester, Facebook üzerinden oynanan ve mobil aplikasyonu da bulunan bu oyunla 6 milyon kişiye ulaştı. Karcı, son üç yıldır üzerinde çalıştıkları HordeMaster oyunu ile Endonezya, Filipinler, Kanada pazarını hedeflediklerini söylüyor. Geçen sene bu oyunla ABD'de düzenlenen oyun kongresinde ‘en iyi online oyun’ ödülünü aldıklarını belirten Karcı, aksiyon ve strateji tabanlı üç boyutlu oyunun akıllı telefon ve tabletler üzerinden de oynanabildiğini anlatıyor. Gamester’ın Air Defence adında deneysel bir Android VR oyununun çıktığını da belirtelim. Bir oyunu geliştirme sürecinin nasıl işlediğini sorduğumuz Karcı şunları anlatıyor: “Belirli dönemlerde farklı fikirleri masaya yatırıp küçük prototipler oluşturuyoruz. Sonra teknik işleyişi görmek için önce kendi içimizde oynuyoruz. Ardından başarısını test etmek amacıyla farklı demografik gruplardan kullanıcılarımıza bir-iki hafta boyunca oyunu oynatıyoruz. Geri bildirimler olumlu ise tasarım dokümanı hazırlayıp oyunu geliştirmeye başlıyoruz. Bu süreçte de dönem dönem kullanıcı testleri ve prototiplerle oyunu daha gelişkin hale getirmeye çalışıyoruz. Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra oyunu piyasaya sürüyoruz ancak işimiz bitmiyor. Yeni içerikler eklememiz gerekebiliyor. Oyunu geliştirmek işin yarısı… Asıl iş pazara çıktıktan sonra başlıyor”.
Gamester'dan Onur Karcı, geliştirdikleri Townster'ın Facebook’taki Türkiye’de üretilmiş ilk oyun olduğunu ve bugüne dek 12 milyon kullanıcıya ulaştığını anlatıyor.
GRAM GAMES
1010!, 70 milyon indirme sayısı ile global hit oldu
Gram Games,mobil oyunlar üretmek üzere 2012 yılında İstanbul’da kuruldu. Clash of Clans'in ilk rakiplerinden Railroad Gangs'i piyasaya sürdü. Ancak oyun, pek çok mekanik farklılık içermesine rağmen pazarlama deneyimindeki eksiklikler nedeniyle yeterli ilgiyi göremedi. Ardından şirket, şu anda 70 milyonun üzerinde indirilme sayısı ile 'global hit'ler arasında yer alan 1010!'i kullanıcılarla buluşturdu. Şirketin kurucusu Mehmet Ecevit, bu denli büyük bir kullanıcı kitlesine nasıl ulaşabildiklerini şöyle formüle ediyor: “1010!’i piyasaya sürerken bankada sadece 25 bin dolarımız kalmıştı. Pazarlama için bir kuruş bile harcamadığımız halde Asya'da büyük ilgi gördü. Bence bu kadar başarılı olmasının nedenlerinden biri oyunun son derece basit olmasına rağmen ustalaşmak için derin bir strateji gerektirmesiydi”. 1010!’in başarısının ardından Gram Games, bulmaca oyunları konseptinden devam ederek 2016 yılının Ocak ayında Merged!’ü, Ağustos sonunda da Six!’i yayınladı. Six! bir hafta içinde 2 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirildi. Şirketin Merged!, Lumino! ve Six! dahil olmak üzere bulmaca tarzı beş oyunun global ölçekte 100 milyondan fazla oyuncu ile buluşturduğunu belirtelim.
Temmuz ayında Londra’da ofis açan şirketin önümüzdeki dönemde bunu stüdyoya dönüştürme planları da var. Mehmet Ecevit, “Şu anda Londra ofisimizde iki, Türkiye ofisimizde ise 38 olmak üzere toplam 40 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. Hem dünya çapında uzmanlarla çalışarak bilgi transferi yapabilmek hem de rekabet gücümüzü artırmak için Londra ve sonrasında açmayı hedeflediğimiz yeni stüdyolar bizi heyecanlandırıyor. Yurtdışındaki oyun firmalarına kıyasla en çok geride olduğumuz konu yetişmiş uzmanlık. Oyunlarımızın başarısından çok, ne kadar insan yetiştirebildik, onların önünü ne kadar açabildik gibi soruları kendimize başarı kriteri olarak almalıyız” diyor.
Mehmet Ecevit'in kurduğu Gram Games, 70 milyonun üzerinde indirilme sayısı ile 'global hit'ler arasında yer alan 1010! adlı mobil oyun ile büyük ses getirdi.
İMECE STUDIOS
İmece usulü oyun
2014 yılında Onur Ünlü ve Gürcan Serbest tarafından şirketleştirilen İmece Studios’un temeli –adından da anlaşılacağı üzere– imece usulü oyunlar geliştirmek üzere 2008'de atıldı. İlk proje, tarih temalı gerçek zamanlı bir strateji oyunu olan Osmanlı Medeniyeti oldu. Eskişehir ve Adana'da oyun geliştirme ofisleri bulunan şirket, şu anda Air İstanbul ve Ölüm Vadisi adlı sanal gerçeklik oyunlarını Vive ve Oculus platformları için satışa sunmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki dönemde İngiltere'de bir geliştirme ofisi açacak olan İmece'nin kurucu ortaklarından Gürcan Serbest, “Bugüne kadar M.I.C.E (meetings + incentives + congress + exhibitions – toplantı, motivasyon organizasyonu, kongre ve sergi) endüstrisinde hizmet verdiğimiz için hep yerli piyasaya dijital etkinlik oyunları ürettik. Önümüzdeki aylarda İngiltere'de açılacak ofisimiz ile bu alanda Avrupa'da da pastadan pay almaya çalışacağız. Ayrıca hazırladığımız Air İstanbul ve Ölüm Vadisi oyunları ile son kullanıcı tarafında iyi bir yer edinmeyi planlıyoruz” diyor.
Gürcan Serbest’e göre Türkiye, dünya oyun sektörünün gerisinde olduğundan bu alanda büyük bir potansiyele sahip: “Yabancı firmaların dikkatini bugüne kadar hep kullanıcı kitlemizin büyük olmasıyla çektik ancak artık geliştirici firmaların da ilgisini çekmeye başlıyoruz. Büyük geliştirici firmaların Türkiye pazarı için ofis açması önemli bir adım” diyen Serbest, devletin bu konudaki desteklerinin azımsanamayacak boyutta olduğuna dikkat çekiyor: “Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumun çeşitli destekleri kredi ya da hibeleri mevcut. Lakin bunların sivil toplum kuruluşlarının yardımı ile daha fazla ayrıştırılıp bağımsız geliştirici diye adlandırdığımız kitleyi de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğine inanıyorum. Obama bir konuşmasında 'Oyun oynayın ama oyun yapmayı da öğrenin' diye gençlere destek veriyorsa aynı şekilde bizde de teşvik edici olunmalı”.
Gürcan Serbest’e göre Türkiye, dünya oyun sektörünün gerisinde olduğundan bu alanda büyük bir potansiyele sahip.
NETMARBLE
Türkiye’den çıkan oyun devi
Yerli oyun firmalarının kısa sürede nasıl mesafeler alabileceğine dair bir örnek de Joygame... Barış Özistek ve bir grup arkadaşı tarafından 2009 yılında kurulan şirket, kısa sürede Türkiye ve Ortadoğu’nun lider oyun firması haline geldi. Girişimi 2013 yılında dünyanın büyük oyun firmalarından biri olan Koreli Netmarble satın aldı. Yıllık cirosu 1 milyar doların üzerinde şirket, Joygame’i satın aldıktan sonra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi operasyonlarını Türkiye ofisinden yürütmeye başladı. Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, “Dünya oyun kültürüne liderlik etmek istiyoruz. Gelecekte ana odağımız mobil oyunlar olacak. Böylece akıllı mobil cihaz kullanan herkese ulaşabileceğiz. Şu anda dünyanın en büyük beş mobil oyun firmasından biriyiz, fakat yakın hedefimiz liderlik” diyor.
Netmarble’ın en popüler oyunları Paramanya, Marvel Future Fight, Seven Knights ve Evilbane… Paramanya Türkiye ve Ortadoğu bölgesi odaklı bir oyunken Marvel Future Fight tüm dünyadan gelir elde ediyor. Seven Knights ve Evilbane ise Asya’nın en popüler ilk üç oyunundan biri. Batı pazarlarına ise yakın zamanda sunuldu.
Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, oyun sektöründe Türkiye’nin Ortadoğu bölgesinden daha ilerde olduğunu belirtiyor ve “Türkiye’de geliştirilip farklı coğrafyalarda popüler olan oyunlarımız mevcut. Neredeyse her hafta oyun ile ilgili bir etkinlik düzenleniyor. Bu konuda eğitim veren üniversiteler, kuluçka merkezleri gibi birçok sektörü geliştirecek ortam da mevcut” diyen Özistek; madalyonun diğer yüzünü ise şöyle tarif ediyor: “Diğer taraftan Kore, Almanya, Çin ve ABD ile kıyaslarsak oyun sektörümüz maalesef çok da iç açıcı seviyede değil. Oyun sektörü büyüdükçe ve geliştirilen oyunların kalitesi ve içerik zenginliği arttıkça, bu alana yıllardır yatırım yapmış olan ülkeler arayı daha da açıyor. Türkiye’nin beş yıl önceye kıyasla bugün geldiği nokta iyi gibi görünse de sektörün lider ülkelerinin gelişme hızından yavaşız. Sektör her geçen gün daha rekabetçi hale geliyor ve yeni bir oyunun kullanıcılara ulaşıp ilgi görebilmesi için mükemmelleşmiş olması gerekiyor. Daha büyük prodüksiyonlar, daha büyük maliyet demek ve aynı zamanda daha da büyük bilgi birikimi gerektiriyor”. Özistek, oyun gibi sektörlerin yüksek riskli kabul edildiğini belirterek “Yüksek risk, yüksek geri dönüş demek olsa da özel sektör yatırımcıları için alınması kolay olmayan riskler söz konusu. Başarılı bir oyun firmasına ulaşan yolda çok sayıda oyun şirketine yatırım yapmanız gerekebilir. Bu yatırımların cazip hale gelebilmesi, çok daha büyük ve organize bir devlet teşvikiyle mümkün. Organize teşvikten kastım, klasik bürokrasi içerisinde oyun sektörünün desteklenmesi değil, yine kamu çatısı altında ama uzman ve özerk bir kurumun kurulup tüm desteklerin bu merkezden yönetilmesi. Kore ve Çin gibi örneklerde hem hızlı gelişme hem de kamu kaynaklarının ekonomik ve doğru biçimde değerlendirilmesi bu şekilde olmuş”.
Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, “Oyun sektörü büyüdükçe ve geliştirilen oyunların kalitesi ve içerik zenginliği arttıkça, bu alana yıllardır yatırım yapmış olan ülkeler arayı daha da açıyor” diyor.
PEAK GAMES
Yeni dünyayı fethetti
Peak Games, Türkiye’den çıkıp dünyaya açılmayı başarmış örneklerden bir diğeri… Şirket, 2010 yılı sonunda Sidar Şahin ve geniş bir ekip tarafından kuruldu. Okey Plus ve 101 Okey Plus en popüler oyunlar arasına girdi. Peak Games, Spades Plus ve GinRummy Plus kart oyunları ile ABD pazarında çok oyunculu kart oyunlarında en büyüklerden biri oldu. 2015 yılında çıkardıkları puzzle oyunu Toy Blast ile yükselişini sürdürdü; hem kullanıcı hem de gelir bazında ABD'nin en büyük mobil oyun şirketlerinden biri oldu. Geliştirdiği oyunlar, tüm dünyada 350 milyona yakın indirme sayısına ulaşan Peak Games’in strateji direktörü Ömer İnönü, “Yarattığımız değerin çok büyük kısmı yurtdışından geliyor ve bu değeri biz Türkiye’ye geri yatırıyoruz. Amacımız çok oyun çıkarmak değil, çok iyi oyunlar çıkarmak. Geliştirmekte olduğumuz oyunların temel performans metrikleri arzu ettiğimiz seviyeye gelene kadar üzerinde çalışmaya devam ediyoruz ve ancak en üst kaliteye ulaştığına inandığımız zaman oyunları lanse ediyoruz” diyor. Bundan beş yıl önce Türkiye’den sosyal ve mobil alanda orta ve büyük ölçekli oyun şirketi çıkabileceğine inanç bile olmadığını vurgulayan Ömer İnönü şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Ekosistemin gelişmesi için ise daha fazla kişinin sektöre girmesi ve daha da büyük hedeflerin peşinden koşması gerekiyor. Mobil oyun sektörü, teknoloji bazlı bir tüketim sektörü olmasından dolayı, Türkiye’ye katma değeri çok yüksek ve tüm dünyada sınırsız büyüme potansiyeline sahip. Bu sektörün uzun vadede Türkiye GSMH’sine katkısının yüzde 1’ler seviyesine çıkma potansiyeli olduğunu görüyoruz. Bizim beklentimiz, tüm ekosistemde bu farkındalığın artması”.
Mobil oyun sektörünün teknoloji bazlı bir tüketim sektörü olduğunu anlatan Peak Games’in strateji direktörü Ömer İnönü, “Türkiye’ye katma değeri çok yüksek ve tüm dünyada sınırsız büyüme potansiyeline sahip” diyor.
PIXOFUN
64K hafızası olan telefonlarla başladılar
“Şirketimizin hikayesi, 2000’li yılların başında cep telefonlarına mobil oyun geliştirme denemelerimizle başladı. O dönemde sadece Nokia ve Ericsson’un siyah-beyaz ekranlı cep telefonları ve mobil için J2ME teknolojisi vardı. 64K hafızası olan telefonlar için bile olsa oyun tasarlayıp geliştirmeye çalışmaktan o kadar keyif aldık ki, 2005 yılında eşimle birlikte Pixofun’ı kurduk”... Oyun geliştirme alanında Pixofun markasıyla tanınan GDY Pixel Reklam Yazılım’ın Genel Müdürü Ergun Kenan Güvenç, sektöre giriş macerasını bu sözlerle anlatıyor. Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu, yazılım mühendisi eşi Başak Güvenç ile kurdukları şirketleri geçen 11 yılda, farklı platformlarda oynanan 20’ye yakın oyun tasarlayıp geliştirmiş. Kötü Kedi Şerafettin 2.80, Metal Fırtına, Sıkılan Adam, Avea Gudikler mobil oyunlarından birkaçı. Şirketin Nokia telefonlar için geliştirdiği Kötü Kedi Şerafettin 2.80 (2006) 100 bin kişi tarafından indirildi. Tanıtımların SMS kanalıyla yapıldığı o dönemde oyuna erişimin Pixofun’ın kendine ait mobil sitesinden sağlandığını da belirtelim. Güvenç, “Pixo ile en çok özdeşleştirilen oyun ise FootboCity… Bir Facebook sosyal oyunu olan FootboCity , Türkiye’de 2 milyon kullanıcıya ulaştı ve en çok trafik alan futbol oyunları arasında, EA ve Playdom ile aynı listede beşinci sırada yer aldı. En son akıllı telefonlar için D9KUZ’u tasarladık, ATOM ekiplerinden Magiclab ile birlikte geliştirdik. Yayınlandığı ilk haftada 100 bin kişiye ulaştı” diyor.
Pixofun, ODTÜ Teknokent’teki stüdyosunda 2010 yılından bu yana oyun tabanlı eğitim/oyunlaştırma projeleri tasarlayıp geliştiriyor. Bir oyunlaştırma projesi olan QuizGame, geçen ay 60 ülkeden 3 bin 800’den fazla projenin katıldığı StevieAwards ödüllerinde, Best New Product or Service of the Year kategorisinde kurumsal eğitim alanında dünya ikincisi oldu. Ergun Kenan Güvenç, “Kurumlar için tasarladığımız oyunlar, genellikle tüm çalışanlar tarafından oynanıyor. Örneğin QuizGame farklı farklı kurumlardan Y kuşağı mensubu 100 binden fazla çalışan tarafından oynandı. Aslında Footbocity oyunumuz yurtdışında birkaç ülkede lanse edilmişti ama QuizGame kazandığı ödülün ardından yurtdışına açılmaya hazırlanıyor” diyor.
Genel Müdürü Ergun Kenan Güvenç Kötü Kedi Şerafettin 2.80, Metal Fırtına ve Sıkılan Adam gibi mobil oyunlar ile tanınan Pixofun'ın geçen 11 yılda, farklı platformlarda oynanan 20’ye yakın oyunu tasarlayıp geliştirdiğini belirtiyor.
SIMSOFT
Ciddi oyunlar geliştiriyor
Simsoft, bilgisayar oyunları ve simülasyon sistemleri alanında faaliyet göstermek amacıyla ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Veysi İşler ve dört eski öğrencisi tarafından 2006'da kuruldu. Prof. İşler’in ifadesiyle ‘ciddi oyunlar’ üzerine odaklanan Simsoft, eğitsel ve tedavi amaçlı oyunlar geliştiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı için Fatih Projesi kapsamında geliştirdiği ve www.sinifta.com web sitesi üzerinden oynanan oyun eğitimcilere yönelik. Simsoft’un felçli hastalardan itfaiye erlerinin eğitimine kadar pek çok farklı kesim için geliştirdiği oyunlar mevcut.
Simsoft’un merkezi ODTÜ Teknokent’te bulunuyor… Bilkent Cyberpark, İstanbul Teknopark’ta ve OSTİM’e yakın bir bölgede geliştirdiği simülatörler için kullandığı bir entegrasyon ve test laboratuvarı var. Yine aynı isimle ABD'de University of South Florida Research Park’da iki yıl önce bir şirket daha kurdu. Burada da beş kişilik bir çekirdek ekibi bulunuyor. Ekip zaman zaman dışarıdan da destek alarak sanal gerçeklik uygulamaları üzerine projeler ve eğlence amaçlı oyun sistemleri geliştiriyor. Prof. Dr. Veysi İşler, “Deloitte’un en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri araştırmasında 2015’te ilk 50’ye girmeyi başardık. Ayrıca Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerini kapsayan şirketler arasında en hızlı büyüyen ilk 500'ü belirleyen EMEA Technology Fast500 listesi için de aday gösterildik. Bizim gelirlerimizin yüzde 35’i ihracattan geliyor. Avrupa dahil olmak üzere Güney Asya, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri hedef bölgelerimiz” diyor.
Prof. Dr. Veysi İşler, “Deloitte’un en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri araştırmasında 2015’te ilk 50’ye girmeyi başardık” diyor.
TALEWORLDS
Hedefi, dünya çapında konsol oyunu üretmek
TaleWorlds’ün temeli 2005 yılında Ankara’da atıldı. Şirketin geliştirdiği ilk oyun olan At ve Kılıç (Mount&Blade), uzun bir geliştirme sürecinden sonra 2008 yılında piyasaya çıktı. Oyun ABD’de PCGamer dergisi tarafından gelmiş geçmiş en iyi 100 oyun arasında gösterildi. Talewords'un geliştirdiği sonraki oyun Mount&Blade: Warband ise 2010 yılında piyasaya çıktı. Bu oyunu Ateş ve Kılıç, Napolyon Savaşları ve Viking İstilası takip etti. Serinin oyunları 210 ülkede 6 milyonun üzerinde sattı ve Steam platformunda defalarca bir numara oldu. Geçtiğimiz yıl Gamescom'da ilk kez basına gösterilen Mount& Blade II: Bannerlord ise TaleWorlds’ün üzerinde çalıştığı son oyunu. Şirket, bu yılın Eylül ayında Mount&Blade: Warband'in Playstation 4 ve Xbox sürümlerini çıkardı. Böylece hem kutulu, hem dijital olarak çıkan bu platformlar dünyanın dört bir yanında satılan Türkiye orijinli ilk konsol oyunu olma unvanını elde etti.
TaleWorlds geliştirdiği oyunların yüzde 98’ini ihraç ediyor. Bu başarısıyla da 2014 yılında "İhracatın Yıldızları” organizasyonu kapsamında Hizmet İhracatı Ödülü’nü ve orta ölçekli firmalarda, çalışan personel başına en çok ihracat yapan firmalara verilen Teknokent İhracat Yoğunluğu ödülünü kazandı. TaleWorlds’ün stüdyolarında 70’i aşkın oyun geliştirici çalışıyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Ali Erkin, “PC platformunda yakaladığımız başarıyı konsollarda da devam ettirmek istiyoruz. Bu çok önemli çünkü daha önce ülkemizden dünya çapında bir bilgisayar oyunu çıkabileceğini gösterdiğimiz gibi, dünya çapında bir konsol oyunu üretebileceğimizi de göstermek istiyoruz” diyor.
TaleWorlds’dan Ali Erkin, geliştirdikleri ilk oyun olan At ve Kılıç'ın (Mount&Blade) Eylül ayında Playstation 4 ve Xbox sürümlerini çıkardıklarını anlatıyor.
* Şirketler alfabetik olarak sıralanmıştır.