Turkishtime – İş Kültürü ve Ekonomi

AR-GE 500
Ar-Ge

İntecro Robotik Yönetim Kurulu Başkanı A. Ali Şen; Gelir Sağlayıcı İnovasyon Barometremiz Tepe Noktasında

09.09.2024 - 12:04

Batarya, Enerji, Savunma, Havacılık, Raylı Sistemler, Otomotiv, Makine, Gemi ve daha birçok endüstride, ülkemizin önde gelen yeni nesil makine, robot ve üretim teknolojisi sağlayıcısı olarak dünya çapında büyümeye devam ediyoruz.

Çeşitli endüstrilerin üretim altyapı ihtiyaçlarını karşılayan yeni nesil üretim hatları, gelişmiş robotik/otomasyon sistemleri, metal işleme, kaynak, montaj, test, kalite kontrol gibi üretim topolojilerinde çalışan akıllı modüler ve entegre çözümler geliştirme yolculuğumuz hız kesmeden sürüyor.

Ar-Ge merkezimizde AR, IoT, dijital ikiz, makine öğrenmesi, eklemeli imalat, ses tüneli/alt rüzgar tüneli test sistemleri, EV/ESS batarya üretim sistemleri, robot kontrolörleri/arayüz, gömülü yazılım, sensör, proses ve programlanabilir malzeme teknolojileri dahil çeşitli teknolojiler geliştirmekteyiz. Ar-Ge’den ticari ürüne bazı çıktılarımız:

– 12 yıllık Ar-Ge deneyimimiz ile Türkiye’nin ilk 64 eksen robot kontrolcüsüne sahip endüstriyel robotu olan MetalG, TÜBİTAK onaylı süreç sonunda üretilmiştir.

– WAAM teknolojisine sahip eklemeli imalat tezgahımız (Metal 3D Printer) MetalWorm markası ile aktif satışına başladı.

– Dünyada ilk defa üretim robotlarının kendi iş süreçlerini, iş parçalarını 3B uzayda kendi kendine inceleme ve hiçbir müdahale olmaksızın kendi programlarını otonom olarak oluşturmasını sağlayan “Self Programming” teknolojisi Ar-Ge sonrası ticarileşmiş durumdadır.

– 15GWh kapasiteli, EV/ESS pack/modül batarya üretim hatlarını anahtar teslim sunacak arge inovasyon çabamız Intecro Electromobility markası ile meyvesini verdi.

Tüm bunlar robot ve üretim teknolojileri alanında dünyanın sayılı şirketleri arasındaki yerimizi sağlamlaştırmaktadır. Yenilikçi, sürdürülebilir teknolojilerimizle 24 ülkeye gerçekleştiğimiz ihracatları artırırken, Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımıza devam ediyoruz. INTECRO adını “Innovative Industrial Technologies and Robotics” baş harflerinden almıştır. İş modeli ve felsefemiz “inovasyona dayalı olarak dönüşümün gücüne inanmak ve teknoloji üretmektir.”

Kaynak AR-GE 250 Araştırması