Epsan Ar-Ge Müdürü Ecem Yıldırım: Epsan Güçlü Ar-Ge Ekibi İle Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlıyor

Otomotiv sektörünün sıfır karbon emisyonu hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza hız kattık.
Otomotiv başta olmak üzere; elektrik, elektronik, beyaz eşya, inşaat, tarım ve mobilya gibi hayatın içinde yer bulan tüm endüstrilere yönelik çözümler üreten Epsan, 40 yılı aşkın tecrübesiyle başta Poliamid 6 ve 6.6 olmak üzere PPA, PBT, PET ve PBT/PET kompoundları ile fark yaratan çalışmalara imza atıyor. Türkiye’deki üretim tesisi ve ARGE merkezi, Avrupa’da ve ABD’de 1 ofisi, lojistik merkezi ile 32.000 metrekarelik alanda 72.000 tonluk kapasitesine sahip olan Epsan, güçlü AR-GE ekibi ile karbon emisyonunu azaltma ve sürdürülebilirlik konularını odağına alan ürünler üretiyor.
Almanya, İtalya, Fransa, İspanya başta olmak üzere 50 ülkeye ihracat eden Epsan, endüstriyel üretiminin yüzde 65’ini ihraç ediyor. Epsan, endüstri 4.0 uyumlu yapı ve otomasyon yatırımları ile güncel teknolojilere uygun geniş makine parkurunda farklı endüstri ve uygulamalara çözüm ortağı oluyor.
Epsan, üç önemli çevresel çalışma gerçekleştiriyor. İlk olarak, geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak geliştirdiği EPLON+ serisi ile yüzde 81 daha az CO2 salınımı ve yüzde 47 daha az su kullanımı sağlarken, tüketici sonrası geri dönüştürülmüş PET şişelerden ürettiği EPIMIX+ serisi ile de daha düşük karbon emisyonlu ürün sağlıyor. Ek olarak, Epsan’ın USCAR 3 ve USCAR 4 standartlarıyla uyumlu hidrofiliz dayanımlı çözümü elektrikli araçlarda ve neme maruz kalan kaput altı parçalarında kullanılıyor.
Otomotiv firmalarının AB mevzuatlarına göre geri dönüştürülmüş malzemeden araç üretimi hedefleri çerçevesinde, Epsan da sürdürülebilir çözümleri portföyünü genişletip, Renault Group, Stellantis ve BMW gibi otomotiv devlerinin malzeme panellerinde mevcut ürün onaylarıyla, elektrikli araçların iç ve dış aksamında ve bataryalarda kullanılabilir ürünler sunuyor. Ayrıca, geliştirdiği yeni nesil inovatif çözümleriyle endüstrinin sıfır emisyon araç üretimine de önemli bir katkı sağlıyor.
Kaynak Ar-Ge 250 Araştırması