Kalekim Ar-Ge Müdürü Ece Ünlü Pınar:Kalekim,50 Yıllık Deneyimi Ve Ar-Ge Gücü İle İz Bırakmaya Devam Ediyor

Turkishtime Dergi

Kalekim; 50 yıllık sektör deneyimi, güçlü ve güvenilir marka imajı, 80 ülkeye ihracat kapasitesi, büyümeyi destekleyen finansal gücü, köklü bayi yapısı, Türkiye’ye yayılmış 11 üretim tesisi ve lojistik ağı ile seramik uygulamalarında pazar lideri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kaliteli, yenilikçi ve sürdürülebilir ürünler

Ürün, süreç ve iş modelinde inovasyonu odağına alan Kalekim, tüm süreçlerinde inovasyonu ön planda tutmakta, dinamik ürünler oluşturmak, yeni fikirler ortaya çıkarmak ve mevcut ürün/hizmetleri geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. 1990 yılında yapı sektörünün ilk Ar-Ge birimine sahip olan ve 2017 yılında Ar-Ge Merkezi tescilini alan Kalekim, bu yıl da Ar-Ge 250 Araştırması’nda yer almanın gururunu yaşamaktadır.

Kalekim Ar-Ge Merkezi; şirketin amaç, vizyon ve stratejileri doğrultusunda müşteri odaklı anlayışı destekleyerek ve paydaş gereksinimlerini dikkate alarak; ürün geliştirme çalışmalarını yürütmekte, sürekli inovasyon ve kaliteyi, yenilikçi ve sürdürülebilir ürün yaklaşımı ile desteklemektedir.

2021 yılında Ar-Ge kapsamının genişletilmesi ve daha derin kimya çalışmalarının yapılabilmesi amacıyla Ar-Ge Merkezi bünyesinde sentez laboratuvarı kurulmuştur. Yapılan sentez çalışmalarının sağladığı know-how ile uluslararası teşvik kapsamında; yürütücü olarak m-Era.net projesine başvurulmuş ve proje Avrupa Birliği tarafından fonlanmaya hak kazanmıştır.

Kale Grubu’nun başlattığı ‘İyi Bak Dünyana’ hareketinin bilinci ile yürütülen sürdürülebilirlik odaklı ürün çalışmalarına ek olarak; endüstriyel atıkların çimento ve yapı kimyasal ürünlerinde değerlendirilmesi fikri çerçevesinde, sekiz ülkeden 12 kurumun yer aldığı proje konsorsiyumu oluşturulmuş ve 2023 yılında Era.min projesi olarak Avrupa Birliği tarafından fonlanmaya hak kazanmıştır.

Avrupa Birliği projelerinin yanı sıra 2023 yılında Kalekim Ar-Ge Merkezi’nde beş adet çatı proje tamamlanmış ve 44 adet ürüne ait reçete açılmıştır. Çalışmaları başlatılan 10 adet çatı projeye 2023 yılında devam edilmiştir. 2023 yılında Ar-Ge Merkezi’nde yürütülen çalışmalarla ulusal/uluslararası kongrelerde sekiz adet sunum gerçekleştirilmiş ve beş adet makale çalışması yürütülerek literatüre katkı sağlanmıştır.

Kaynak Ar-Ge 250 Araştırması