Korteks Genel Müdürü Barış Mert: Korteks Daha İyi Bir Gelecek İçin Ar-Ge Yatırımlarını Artırıyor

Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticisi ve ihracatçısı firmalarından biri olan Korteks, sürdürülebilir bir dünya ve daha iyi bir gelecek için Ar-Ge yatırımlarını artırmaya devam ediyor.
Korteks olarak sürdürülebilirliği iş yapış şeklimizin merkezine alıyor, daha sürdürülebilir bir gelecek ve daha yaşanabilir bir dünya için Ar-Ge yatırımlarımızı artırıyoruz. Tüm dünyaya olan sorumluluğumuz gereği her geçen gün Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı daha da güçlendiriyoruz. 2022 yılında Ar-Ge çalışmalarımız için yaklaşık 21 milyon TL yatırım yaparken, 2023 yılında yüzde 67 oranında bir artış ile yaklaşık 35 milyon TL yatırım yaptık. Ar-Ge yatırımlarımızın ciromuza oranı da her geçen yıl artıyor.
Bugüne kadar geliştirdiğimiz projeler sayesinde Dry Touch, Taç Cottonlike, Taç Flame Retardant, Taç Antistatic, Taç Reborn, Taç UV Resistant gibi yeni ve fonksiyonel ürünler Korteks’in ürün katma değerini buluyor. Tüm bunların yanı sıra geri dönüşüm alanında projeler üretip ve biyobazlı ürünlerle sadece Türkiye’de değil, dünyada portföyü oran yüksek işlere imza atıyoruz. Bu anlayışla, 10 milyon dolar yatırımla devreye aldığımız Polimer Geri Dönüşüm Tesisi ile Avrupa ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yüzde 100 pet şişeden polyester iplik üretimine başladık.
Ar-Ge inovasyon ile büyüme stratejimiz doğrultusunda, kendi Ar-Ge Merkezimiz ve iş birliklerimizle, sürdürülebilirlik odaklı ürün ve çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede 2022’de PLASTICE Projesi ile Avrupa Horizon (Ufuk Avrupa) Programına ilk kez kabul edildik. PLASTICE projesi: tekstil ve plastik atıklarını; çevre dostu, inovatif, verimli yöntemlerle geri almak ve dijital teknolojilerin kullanıldığı, en kompleks atıklardan ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi ve düşük karbon ayak izine sahip ürünler oluşturulmasını esas alan döngüsel ekonomiyle katkı sağlamak hedefini taşımaktadır. Ayrıca geçen yıl başvurduğumuz “Yeni Nesil Kimyasallar için Güvenli ve Sürdürülebilir Tasarım” (SSbD4CheM) isimli Ufuk Avrupa Projesi, Avrupa Komisyonu tarafından kabul edildi. Projenin temel amacı; insanlar ve çevre için hem güvenli hem ekonomik olarak sürdürülebilir olan ürün ve süreçlerin geliştirilmesini teşvik etmektir.
Kaynak Ar-Ge 250 Araştırması