Tasarımcılar web'de buluşuyor

Barış Soydan

 

Marifetbizde.com, yüzlerce tasarımcı ve tasarımı bir araya getiriyor. Aynı zamanda el yapımı tasarım topluluğu olarak varlık gösteren sitede birçok kategoride ürün satışı yapılıyor.

100 tasarımcı ve 3000 tasarımı ziyaretçileri ile buluşturan Marifetbizde.com, mobilyadan aydınlatmaya, çocuk ürünlerinden özel tasarım giysi ve ayakkabıya, takı ve aksesuardan çantaya, kanaviçe objelerden çini, mozaik gibi el yapımı ürünlere kadar farklı kategoride ürünleri bir arada sunuyor. "Hem el yapımı hem de tasarım ürünler üreten marifetli elleri bir çatı altında toplayıp, onları meraklılarıyla buluşturmayı hedefliyoruz" diyen  Marifetbizde.com Kurucusu Buket Ateş, platformun sadece bir satış sitesi olmadığını, aynı zamanda el yapımı tasarım topluluğu olarak varlık gösterdiğini belirtiyor. yaratıcı tasarımları, tasarımcıları destekleyen dijital bir platform olan Marifetbizde.com farklı tasarıma sahip, özel ve benzerine az rastlanır ürünleri, doğrudan tasarımcısından satın alma imkanı sunuyor. El yapımı ve özel tasarım ürünleri 10 TL’den başlayarak 1.500 TL’ye kadar bulabileceğiniz online alışveriş platformu Marifetbizde.com, tasarımda sınır tanımayan fikirleri bir araya getiriyor ve ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Marifetbizde.com olarak gücünü yetenekli ve yaratıcı satıcı üyelerinden alıyor.

Burcu Ateş hedeflerini şöyle özetliyor: “2016 yılında en az 500 kişilik ve en yetenekli tasarımcılardan oluşan sadık bir satıcı ağına ulaşmayı hedefliyor. 2016 yılında Türkiye’nin en büyük el yapımı ve tasarım topluluğu haline gelmeyi hedefliyor, farklı tasarıma sahip, özel ve benzerine az rastlanır ürünlerin, doğrudan tasarımcısından satın alınabileceği bir numaralı adres olmayı hedefliyoruz.Bunu yaparken en önemli rekabet avantajımız olan butik müşteri ve satıcı hizmetleri kalitesini sürdürmeyi hedefliyoruz. Melek yatırım alarak daha hızlı ve güvenli büyümek de hedeflerimiz arasında...” İnternette kadın girişimci olmanın en büyük avantajlarını ise şöyle sıralıyor: “Merak etme içgüdümüz ve hayal kurma yeteneğimiz bence. Yenilikleri müşterilerimizle kolay ve hızlı buluşturabilmek için merak bulunmaz biz hediye. Hayal kurma yeteneğimiz ise yeni bir iş kurarken sayılara ve imkansızlıklara fazla odaklanmak yerine hayallerimize ve kendi ellerimizle yazmak istediğimiz başarı hikayesine odaklanmamızı sağlıyor. İnternette de hem genç hem de kadın bir girişimci olmak bazen insanlar tarafından ciddiye alınmamaya sebep olabiliyor ama buna da çok takılmamak aynı azimle ve istekle çalışmaya devam etmek gerekiyor. İnsanlar yaptığınız güzel işleri gördüklerinde zaten olması gerektiği gibi bakmayı öğreniyorlar.”