AR-GE 250 DIGIT 250 EN-VERIM 100


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizi savunanla beraber olamam

Turkishtime Dergi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalık olağan grup toplantısında 'düşük faiz' mesajını yineledi. 'Faizin sebep, enflasyonun netice olduğu' söylemini tekrarlayan Erdoğan “Faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız” diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milleti faize ezdiremeyiz. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.

TÜSİAD vs bir araya gelip yüksek faizden bahsediyor. Eğer sen yatırımdan yanaysan buyurun size düşük faizle kredi. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı, Türkiye'nin en büyük iş adamlarıymış, ondan sonra bize sallıyorlar, istediğiniz kadar sallayın tutmaz".

"Dar gelirlinin üzerindeki yükü hafifleteceğiz"

Asgari ücrete ilişkin de konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti "de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlilerin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz." dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti: "2022 ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden,geride bırakabilirsek önümüzde hakikaten çok parlak bir gelecek bizi bekliyor. Küresel düzeydeki fahiş artışlar sebebiyle birim maliyetleri 3-4 kat artan, doğalgaz, elektrik, akaryakıt gibi fiyatları kontrol altında tutuyoruz. Doğalgazı maliyetinin 4'te 1'i, elektriği maliyetinin yarısına konutlara ulaştırıyoruz. Akaryakıtı Avrupa'nın en ucuz fiyatları ile biz sunuyoruz. Yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 50+1 tartışması ile ilgili ise "Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur." ifadelerini kullandı.