ARGE 250


Kurulan şirket sayısı mayısta azaldı

Turkishtime Dergi

Türkiye'de mayıs ayında 8 bin 297 şirket ve kooperatif kuruldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), mayıs ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayımladı.

Mayısta kurulan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 3,15 azalırken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 arttı.

Aynı dönemde kapanan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 1,90, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 40 artış yaşandı.

Geçen ay kurulan toplam şirket ve kooperatiflerin 2 bin 774'ü ticaret, bin 237'si inşaat ve bin 49 u imalat sektöründe yer aldı.

Kapanan şirket ve kooperatiflerin 215'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 115'i inşaat, 60'ı da imalat sektöründe yer aldı.

Geçen ay bin 278 yabancı ortak sermayeli şirket faaliyete geçti. Bu şirketlerin 162'si Suriye ve 140'ı Suudi Arabistan ortaklı kuruldu.