Yeni hafta TL için pozitif başladı

Türk lirası yeni haftaya dolar ve euro karşısındaki kazanımlarını genişleterek başladı.Haftanın ilk işlem gününde dolar/TL 5.22 seviyelerine kadar geriledi. Euro/TL ise 5.9383 seviyesine kadar indi.
Petroldeki düşük fiyatlar ve Fed'in faiz artırımlarına ara verebileceği ihtimali TL'ye destek oluyor. Ay başından bu yana 5.25-5.50 bandında dalgalanan dolar/TL, petrol fiyatlarında Cuma günü yüzde 8'i bulan sert düşüşün de desteğiyle haftaya üç ayın en düşük seviyelerinde başladı. Ayrıca dolar endeksi de bu ay gördüğü en yüksek seviye olan 97.5'ten 96.6'ya gerilemiş durumda.
Uzmanlar kısa vadede Türk lirasında iyimser seyrin devamını bekliyor. Dolarda 5.00-5.10'lara doğru düşüşün süreceğini öngören uzmanlar dış kaynaklı olumsuz bir haber akışının olmamasının bunda ön koşul olduğunu vurguluyor.
Piyasalarda cuma günü gerçekleştirilecek Trump-Xi buluşması ve petrol fiyatlarının seyri izleniyor.
Ayrıca Rusya-Ukrayna geriliminin seyri takip ediliyor.