ARGE 250


"Çocuk obezitesinde sorun ara öğünlerde"

Turkishtime Dergi

Danone, gıda pazarının oyun kurucu firmalarından biri. Sütlü ürünlerde inovatif ürünleriyle sürekli yenilik yapıyorlar. Danone Sütlü Ürünler Operasyon Direktörü Tolgahan Bakıcı, çocuklarda obezitenin hızla yayıldığına dikkat çekerek, özellikle ara öğün konusuna dikkat çekiyor: "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2008 yılından bu yana obezite rakamları ikiye katlanmış durumda. Ülkemizde ise yapılan araştırmalar gösteriyor ki her 4 çocuktan biri fazla kilolu ya da obez. Çocuklarda obezitenin sebeplerine bakıldığında, annelerin ana öğünler için son derece hassas davrandığı, ara öğünlerde ise çocukların ısrarlarına dayanamayarak taviz verdiği görülmekte. Dolayısıyla ana öğünlerde sağlıklı beslenen çocukların ara öğünlerinde yüksek kalorili ve besleyici değeri düşük abur cuburlar ile beslendiğini gözlemliyoruz."
Danone, çocuk kategorilerindeki ürünlerini Danone Sütlü Atıştırmalıklar markası altında birleştirerek, yüksek kalorili ve düşük besin değerine sahip atıştırmalıklar yerine lezzetli ve "annelerin onların gönül rahatlığıyla evet diyeceği" atıştırmalık alternatifleri sunuyor. Bakıcı şöyle diyor: "Ara öğünlerde sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık tercih eden yetişkinler için de içeriğinde protein, kalsiyum ve sindirimi düzenlemeye yardımcı olan probiyotikler içeren Activia ürün grubumuz bulunuyor. Yine yetişkinler için ipeksi kıvamı ve farklı içerik çeşitleri ile klasik tatlılara alternatif sunan ve ‘yeni nesil tatlı’ olarak adlandırdığımız Danissimo adlı yeni ürünümüzü de geçtiğimiz yıl piyasaya sunduk. Atıştırmalık alışkanlığını daha sağlıklı kılmaya odaklanan bu stratejimizin Türkiye’de sağlıklı beslenme alanındaki mücadeleye de destek olacağına inanıyoruz."
Danone Sütlü Ürünler Operasyon Direktörü Tolgahan Bakıcı, Trakya'nın kendileri için taşıdığı önemi ise şöyle anlatıyor: "Trakya birçok özelliği bakımından bizim için çok önemli bir bölge. Çorlu ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgelerine yakın olmamız da tedarik konusunda avantaj sağlıyor. İstanbul gibi ekonominin kalbi ve Türkiye’nin en fazla nüfusuna sahip olan şehrine yakınlığımız, lojistik bakımından sağladığı kolaylıklar sebebiyle bizim için oldukça önemli.
Trakya bölgesinin bizim için taşıdığı önemli bir diğer değer ise fabrikamızda görev alan çoğunluğu bu bölgede yerleşik olan çalışanlarımız. Lüleburgaz fabrikamızdaki 250 çalışanımızla Türkiye’deki atıştırmalık alışkanlıklarını değiştirebilmek hedefiyle her geçen gün yeni inovasyonlara imza atıyor olmaktan gurur duyuyoruz."