Zorlu'dan 'iki parlak fikir'e yatırım
Zorlu Holding'in kurum içi girişimcilik platformu Parlak Bi'Fikir'in ilk döngüsünde yatırım alan iki girişim, ConectoHub ve AbilityPool oldu. Zorlu Holding'in imza töreniyle Zorlu Holding her bir takıma ortak oldu.
Zorlu Holding'in gelecek vizyonu Akıllı Hayat 2030'un en önemli projelerinden biri olarak gördüğü kurum içi girişimcilik platformu Parlak Bi'Fikir'in ilk döngüsünde yatırım alan iki takım Zorlu Holding ile ortaklık anlaşması imzaladı.
6 Şubat Perşembe günü çok sayıda Zorlu Grubu çalışanı ve üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, Zorlu Holding, altı aylık zorlu bir süreç sonucunda yüzlerce fikir arasından seçilen ConectoHub ve AbilityPool takımlarına ortak oldu. Takımlar bu ortaklık kapsamında, Zorlu Holding'den hukuk, muhasebe, finans, iletişim gibi birçok destek de alacak.
Düzenlenen imza töreninde kurumlar ve şirketler için inovasyon kültürünün önemine değinen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu; “Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bir grup olarak değişen ve dönüşen dünyada farklı fikirlere olan ihtiyacımız her geçen gün daha da artıyor. Bunun için inovasyonu harekete geçiren kurum kültürümüzü geliştirmemiz ve organizasyonun her noktasına bunu yaymamız gerekiyor. Kurum içi girişimcilik platformumuz Parlak Bi'Fikir ile birlikte bu konuda ciddi sıçrama yapabileceğimizi düşünüyoruz. İlk döngüde gösterilen ilgi ve hep birlikte kazandığımız deneyim bizi gelecek adına umutlandırıyor. Birlikte neler yapabileceğimizi, hatalarımızı, çözümlerimizi, artı ve eksilerimizi gördüğümüz çok verimli bir süreç geçirdik. Bundan sonraki döngülerde çok daha fazla arkadaşımızın katılımı olacağına, ortaya çıkacak yenilikçi fikirlerle sadece katılan takımların değil, Zorlu Grubu'nun ve ülkemizin hep birlikte kazanacağı bir sürece şahit olacağımıza inanıyorum.” dedi.
Kurum içi girişimcilikle inovasyonun sürdürülebilirliğini sağlayacaklarını söyleyen Zorlu Holding Mali İşler Grubu Başkanı ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Cem Köksal; “Sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi haline getiren Akıllı Hayat 2030 vizyonumuzun bir parçası olarak sürdürülebilir inovasyon için kurum içi girişimliğe odaklandık. İnsan kaynağımızın yaratıcılığı ve yenilikçiliğini teşvik eden bu iş kültürü ile uzun dönemde sadece biz değil tüm paydaşlarımız kazanacak. İnsan kaynağımızın grubumuza tutkusu ve bağlılıkları artarken ortaya çıkan parlak fikirlerle tedarikçimizden iş ortaklarımıza kadar hepimiz için yaratacağımız ortak değer daha da büyüyecek.
Kurum içi girişimcilikle start-up modelini içeriye taşımaya başladıklarını dile getiren Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt; ”Vestel Ventures ile edindiğimiz tecrübeyi kurum içi girişimciliğe taşıyoruz. Bu bizim için önemli bir avantaj. Ancak her sistem, her yapı kendi içerisinde farklı dinamiklere sahip. Kurum içi girişimcilikte henüz yolun başındayız. Fakat ilk döngüde hep birlikte çok fazla şey öğrendik, bu konuda bir farkındalık yarattık. İnanıyorum ki ikinci döngüde, ilkine katılan arkadaşlarımızın da süreçte çok ciddi katkıları olacak. Onların yapacağı mentorluk ile yeni takımlarımız çok daha yenilikçi ve hızlı büyüme potansiyeli olan işler ortaya çıkaracak. Sadece yatırım alanlar değil, sürece katılan herkesin inovasyon kasları ve start-up reflekslerinde büyük gelişme olacağına inanıyorum. Bir sonraki döngüye parlak bir fikri olduğuna inanan tüm Zorlu Grubu çalışanlarını davet ediyorum.” dedi.
Yatırım alan parlak fikirler
CONECTOHUB
ConectoHub, ekiplerin işbirliği içerisinde çalışmasına ve aynı anda birçok işi yürütüp takip etmesine tek uygulama ile olanak sağlayan bir iş. “Proje Yönetimi”, “Sosyal İntranet ve Kurum İçi İletişim Uygulaması” olmak üzere üç ayrı fonksiyonu bulunuyor. Uygulama ile çalışanlar; karışık organizasyonlara, uzun ve sıkıcı listelere son verebiliyor, projelerini takip edip görevleri atıyor ve dosyalarına kolayca erişebiliyor. Toplantılarını ConectoHub ile ayarlayıp takımlarıyla işbirliği içerisinde organize olabiliyor. Kurum içi iletişimin tüm araçlarını tek bir platformda mobil & web tabanlı bir uygulama ile kullanabiliyor.
AbilityPool
AbilityPool kurumların çalışanlarının farklı yeteneklerini keşfederek, gönüllülük yönetimini daha etkin yönetmelerini sağlayan dijital bir platform. Bu platform, kurum çalışanları veya üyelerini, Sivil Toplum Kuruluşları veya yine kurum çalışanlarının veya üyelerinin oluşturduğu gönüllülük projeleriyle tek bir ortamda bir araya getiriyor. Bunu da kullanıcıların ve projelerin yetenek, ilgi, zaman planı vb. konularda uygunluklarına göre sağlıyor. Şirketler için gelecekte işveren markası olma, sürdürülebilir olma ve çalışan bağlılığı gibi konularda gönüllülük alanında dijital bir dönüşüm vaat ediyor ve şirketlerin çalışanlarını daha yakından tanımasının önünü açan bir yaklaşımla çözüm sunuyor.