Doğu Bayazıt'a çimento fabrikası! Kim kuruyor? Yatırım büyüklüğü ne?
Turkishtime Özel
Arkoz Madencilik Ağrı Doğu Bayazıt'a 185 milyon TL yatırımla yeni fabrika kuruyor.
100 kişinin çalışacağı fabrikanın inşa edileceği alan Arkoz Madencilik Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş.’ye ait.
Çevre değerlendirme raporuna göre Doğubayazıt'ta kurulacak olan çimento fabrikasının kapasitesi 825.000 ton/yıl klinker ve 1.000.000 ton/yıl çeşitli türde çimento.
Tesiste kullanılacak hammaddeler, proje alanının yakın çevresinde bulunan Arkoz Madencilik Enerji Sanayi A.Ş.’ye ait malzeme ocaklarından temin edilecek.
Türk çimento sanayisi 60 milyon tonun üzerindeki üretimi ile Avrupa’nın en büyük dünyanın ise Çin, Hindistan, Avrupa Birliği üyesi ülkeler, ABD ve Brezilya’dan sonraki en büyük altıncı üreticisi konumunda bulunuyor.
İhracatta ise dünya pazarında %7,3’lük pay ile birçok önemli üretici ülkeyi geride bırakarak ilk sırayı alıyor.