Singer'den kadın istihdamına destek
Singer, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye genelindeki Halk Eğitim Merkezlerinde kadınlara yönelik eğitim başlattı. Hedef 5 yıl boyunca 3 bin kadına ulaşmak ve kursiyerleri ekonomiye kazandırmak.
Ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesi, nüfusun yarısını oluşturan kadınların, yaşamın tüm alanlarına aktif bir şekilde katılımı ile mümkün. Bu bağlamda Singer, 2017'de başlattığı ve ilçe Halk Eğitim Merkezleri'nde ilk yıl için 20 kurs sınıfı olarak planladığı eğitimle kadınların iş hayatında aktif olarak yer almasını hedefliyor.
Singer Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak proje ile ilgili detayları ve Singer'in kadın istihdamına yönelik stratejilerini yaptığı bir basın bülteni ile paylaştı. Açıklamada "Singer markası olarak, kadınlardan oluşan bir hedef kitleye yönelik ürün satışı yaptığımız için kadın imajı bizim için çok önemli ve güçlü bir figür. Dolayısıyla çoğu zaman kadın istihdamı yaratarak ve kadınlar için sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek kadının toplumdaki yerini geliştirecek ve mevcut durumu olumlu yönde etkileyebilecek atılımlarda bulunuyoruz." diyen Parlak, sözlerine şu şekilde devam etti:
Eğitimli bireyler eğitimli toplumları, eğitimli toplumlar eğitimli milletleri, eğitimli milletler de eğitimli devletleri oluştururlar. Son olarak “Eğitimli Birey, Eğitimli Toplum” sloganı ile çok özel bir proje gerçekleştiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye genelindeki Halk Eğitim Merkezlerinde 5 yıl boyunca eğitim kursları açmak üzere geçen yıl bir protokol imzalayarak projemize başladık. Projemiz, ilk yıl illerde ilçe Halk Eğitimi Merkezlerinde 20 kurs sınıfı olarak planlandı. Kurslarımız 4 Mayıs 2017 tarihinde başladı. Her kurs, en çok 20-25 kursiyer ile başlıyor. Singer Dikiş Makineleri olarak kurs eğiticisinin, Singer & Pfaff makine eğitimi kursuna başlamasından önce bireysel makine eğitimini tamamlıyoruz.
"Beş yıllık süreçte 3 bin kişiye ulaşılması sosyal sorumluluk planlarımız arasında."
İlk yıl 600 kursiyerin Singer Makine Eğitimi kurslarından faydalandırılmaları planlandı. Beş yıllık süreçte 3 bin kişiye ulaşılması sosyal sorumluluk planlarımız arasında. Bu kurslardan bitirme belgesi alabilen kursiyerler, makine bilgisinin yanında kursun cinsine göre dikiş, nakış, tasarım, mefruşat hazırlama becerilerini öğrenerek kendi ihtiyaçlarını karşılayabildikleri gibi dikiş, nakış atölyeleri açarak profesyonel hizmet verebilecek kabiliyete de ulaşıyor.
Halk Eğitim Merkezleri ile aramızdaki protokol doğrultusunda yeni Singer kursları açmaya devam edeceğiz. Buna ilave olarak Mesleki Teknik Eğitim ile protokolümüzü de bu sene yeniliyoruz ve önümüzdeki sene meslek listeleriyle de çalışmayı sürdüreceğiz.
Yaptığımız etkinliklerin bazılarına bu yıl da birlikte çalışacağımız, ünlü Moda Tasarımcısı Hakan Akkaya ile birlikte gidip söyleşiler gerçekleştireceğiz. Yine Hakan Bey ile birlikte üniversite söyleşilerimiz devam edecek.