Dizel Volkswagen'lerin onarımı Ocak'ta başlıyor, Türkiye'de durum belirsiz

Volkswagen'in yeni CEO'su Matthias Mueller, emisyon skandalından etkilenen dizel araçları Ocak ayında servislere çağırmaya başlayacaklarını ve operasyonun önümüzdeki yılın sonunda tamamlanacağını açıkladı.
Mueller, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)'a verdiği röportajda, skandala az sayıda şirket çalışanının isminin karıştığına inandığını da söyledi. Aynı röportajda VW'nin daha küçük ve daha az merkezi bir şirket haline dönüşeceğini de vurguladı.
Mueller, "Kriz bize VW'nin yapısını gözden geçirme fırsatı veriyor. Şirketi zayıflatacağız ve markalara daha çok sorumluluk vereceğiz" dedi.
Dizel araçların Türkiye'de onarılıp onarılmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv daha önce yaptığı açıklamada şöyle demişti:
Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçlarımızın ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz.
Üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabilecektir. Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir.