AR-GE 250


Morhipo mobilde büyüyecek

Barış Soydan

 

Yıllık büyüme hızı yüzde 70 olan Morhipo, mobilde büyümeye odaklandı. Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban Arditti, “Satışlarımızın yaklaşık yarısı mobilden geliyor. Önümüzdeki yıllarda mobilin büyüyeceği ve kendi içinde farklı uygulamalara bölüneceğini görüyoruz” diyor.

 

2011'de Boyner Holding çatısı altında kurulan Morhipo.com, online mağazacılığı all-line mağazacılığa dönüştüren yenilikleriyle rekabeti yönetiyor. Yıllık büyüme hızı yüzde 70 olan sitenin, gelecek dönem hedeflerinde ilk sırayı mobil alıyor. “Mobilde neler olacak?” sorusunu ve daha fazlasını Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban Arditti yanıtladı...

Her şirketin kendine göre farklılık kanalları var. Peki Morhipo için neler söylersiniz?

Müşterilerimize sunduğumuz yerli- yabancı marka ve ürün çeşitliliği ile de rakiplerimizden farklılaşıyoruz. Müşterilerimiz aradıkları ürünleri sitemizde rahatlıkla bulabiliyorlar. 2015 yılı içerisinde sezonda yaklaşık 2 bin markayı ve özel indirim kulübünde 3 bin civarında markayı yedi ayrı kategoride  müşterilerimize sunuyoruz. Ürün ve marka çeşitliliğimizi geliştirerek e-ticarette en büyük “Fashion Department Store” haline geldik.

 

İnternet çok dinamik bir pazar. Var olmak, kâr edebilmek, hedef kitleyi genişletmek de oldukça zor...

Sektörde yaptığımız yeniliklerin karşılığını alıyoruz. Yıllık büyüme hızı yüzde 70 olan Morhipo, 2015 Europe 500 araştırmasında yüzde 116,7’lik büyüme ile ilk sırada yer aldı. Morhipo olarak, online mağazacılığı all-line mağazacılığa dönüştüren yenilikleriyle sektörün öncüsü olmaya devam edeceğiz.

 

Online perakendecilikte trendler nasıl ve ne yönde değişiyor?

Özellikle 18-35 yaş arası tüketiciler, (bizim de müşterilerimizin yaklaşık yüzde 70’i oluşturuyor) alışılmışın dışında bir profil sergiliyorlar. Bu tüketiciler, lüks araba alıp borç ödemek yerine, duruma göre bisiklet, motosiklet, taksi ve metroyu kullanıyorlar. Eğlenceyi, yeme-içmeyi ve seyahate para harcamayı; konuta, arabaya, lüks giyime para harcamaya tercih ediyorlar. İmkanları olsa bile lüks giyime büyük paralar harcamak istemiyorlar. Bunun yerine, şık, spor, rahat kıyafetleri satın alıyorlar. Söz konusu tüketiciler için özgürlük anlamına gelen teknoloji ve iletişime harcanan paranın bir üst limiti yok. Dolayısıyla, dijital yaşayan bu tüketiciler için zaman ve hız çok önemli.

 

Online'da tüketicinin beklentileri neler?

Günümüzde mobil teknolojilerin sürüklediği bir devrim yaşanıyor. Bu devrimde, web’in miadı doluyor ve mobil her şeye yön verir hale geliyor. Cem Boyner’in de dediği gibi biz artık perakende değil, sadece müşteri mutluluğu işindeyiz. Çünkü, rekabet müşterinin istediği malı tam onun istediği zamanda, onun istediği şartla baş döndürücü bir hizmetle verebilme becerisine dayanıyor. Mobil de bu becerinin kaçınılmaz bir parçası.

 

Peki mobilde nasıl büyüyeceksiniz? Planlarınız neler?

Türkiye’de mobil internet kullanıcı sayısı ve mobil e-ticaret hacmi sürekli artıyor. Önümüzdeki yıllarda mobilin büyüyeceği ve kendi içinde de farklı uygulamalara bölüneceğini görüyoruz. Satışlarımızın yaklaşık yarısı mobilden geliyor. Müşterilerimizin bize tüm platformlardan ulaşabileceği bir altyapıya sahibiz ve sürekli geliştiriyoruz. Giyilebilir teknolojiler üzerinde çalışıyor, mevcut teknolojilerimizi sürekli güncelliyoruz.