Makine ve Aksamları Sektörünün nabzı
2018 yılında 168 milyar dolar olarak gerçekleşen toplam Türkiye ihracatından yüzde 10,2 pay alan Makine ve Aksamları Sektörü, Türkiye’nin ihracatında Motorlu Kara Taşıtları’ndan sonra ikinci sırada yer alıyor. Küresel ölçekte rekabetçi olan Türk makineleri, 200 ülkede kullanılıyor, dolayısıyla ülkemiz ihracatında önemli bir sektörü oluşturuyor.
Makine ve aksamları sektörünün hedef pazarları
Misyonu yüksek teknolojiye sahip bir makine sanayi yaratmak olan makine ve aksamları sektörü; yurt dışı pazarları ile bütünleşmek, edineceği partnerlerle iş birliği kurmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Sektörün hedefi, 2023’te dünya makine ticaretinden yüzde 1,5 pay almak.
Türkiye’nin toplam ihracatı içinde yaklaşık yüzde 10 pay alan makine sektörü, payını sektörde söz sahibi olan ülkelerde olduğu gibi yüzde 20’ye çıkarmayı amaçlıyor. Sektör, gelişmiş mühendislik becerileri ve yeniliklere çabuk uyum sağlama, kalite bilinci, genç iş gücü, tesisleşme (OSB, Kümelenme gibi), gelişmiş yan sanayi, sektörün örgütlenme düzeyi yüksekliği gibi avantajlarını kullanarak bunu yapmayı planlıyor.
Sektör bu amaçlarını gerçekleştirebilmek için ihracatçıları Ar-Ge’ye yatırım yapmaya, özellikle uluslararası fuarları yakından takip etmeye ve katılım sağlamaya, yan sektörlerle birlikte iş birliği yaparak gelişim göstermeye ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye davet ediyor.
Sektörün öncelikli hedef pazarlarını AB ülkeleri ve ABD oluşturuyor.
Türkiye’nin en büyük inovasyon buluşması gerçekleşecek
Makine ve aksamları sektörü de dahil olmak üzere birçok ihracatçı sektörü yakından ilgilendiren Türkiye İnovasyon Haftası, 3 – 4 Mayıs tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.
Bu büyük buluşmada ihracatçılar dünyanın en büyük şirketlerinden inovasyon uzmanlarının, projelerde fark ve etki yaratmaya yardımcı olacak ilham dolu deneyimleri, tavsiyeleri yer alacak. İnovasyon ve ekonomi bağının akademisyenler, ekonomistler ve endüstri öncüleri tarafından derinlemesine incelendiği oturumlar gerçekleştirilecek. Bilgi ve teknoloji transferi ile akademik, ekonomik ve sosyal yapının bir arada ele alındığı araştırma-iş geliştirme ekosisteminin öncüleri buluşmada yer alacak.
İhracatçılar için ufuk açıcı ve yeni fırsat alanları yakalamasına yardımcı olacak olan bu buluşmada ayrıca yenilikçi teknolojilerin yer aldığı sıra dışı sergiler ve deneyim alanları da bulunacak.
Türkiye İnovasyon Haftası’na katılmak isteyen ihracatçılar buradan online formu doldurabilir.
Finansçıdan işletmenizi güçlendirecek çözümler
İşletmenizin ihtiyaçları QNB Finansbank’ın efektif çözümleriyle gideriliyor, KOBİ’ler kazançlarına kazanç katıyor. Finansçının sunduğu leasing ve faktoring fırsatlarıyla işletmenizin büyümesine ivme kazandırabilir, iş dünyasının güçlü rekabetinde öne çıkabilirsiniz.
Leasing hizmeti
Leasing hizmetiyle işletmenizin ihtiyacı olan makine ve ekipmanlar, bir QNB Finansbank iştiraki olan QNB Finansleasing tarafından satın alınır ve size kiralanır.
Makine ve ekipmanların mülkiyeti sözleşme sonunda firmanıza geçer.
Yüzde 100 finansman hizmetiyle nakliye veya gümrük gibi giderler de QNB Finansleasing tarafından karşılanır.
Leasing yatırımlarında KDV oranı daha düşük olduğu için maliyetleriniz azalır.
Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.