Hayatı kolaylaştıracak 20 mobil uygulama

Ersin Kaplan
  1. Todo7
    Dünyada en çok rağbet gören görev yöneticisi. İçerdiği görev listesi çok geniş ve kullanımı esnek. iOS, Android ve web uyumlu. Tasarımı şık. Ancak daha fazla platform ve bulut depolama isterseniz ilave üyelik istiyor. Gereğinden fazla uyarı ve bilgi notu barındırdığı söylenebilir.
  2. Todoist
    Projelerini derli toplu bir arada tutmak isteyenler için etkili bir araç. Ücretsiz versiyonu var. Tasarımı yalın. Web arayüzleri için kullanışlı eklentileri var. Ancak görsel, yazı vb. ilave etmek, ücretli üyelere özel bir uygulama.
  3. Pocketlist
    Konum ve zaman tabanlı hatırlatıcıların yanı sıra işlevsel pek çok özellik bulunduruyor. Buluta uyumlu. Ancak öğrenmesi biraz zor, bulut uyumu aplikasyonun hızını düşürüyor. Fiyatı 4.5 $.
  4. Basecamp
    Takvim, dosyalar ve yapılacaklar listesinin günlük takibi için proje yönetimi konusunda temel bir araç... Şık bir arayüzün yanı sıra kolay anlaşılır bir görev bildirimi var... Ancak çok sayıda dokümanı depolamaya elverişli değil. Ücretsiz versiyonu limitli bir kullanım imkanı veriyor.
  5. Asana
    Bu aracı geliştiren kişiler, “insanlığın gelişimine katkı sağlamak için yeryüzündeki bütün ekiplerin bir arada sorunsuzca çalışmasını sağlama” misyonu üstlenmiş gibiler. Daha hızlı çalışmanız için e-mail'i ayırmışlar. İş akışı “az yük, çok iş” mottosuyla düzene konuluyor. Ancak offline çalışmıyor. Forum fonksiyonu eksik.
  6. RedBooth
    Teambox'ın son versiyonu. Çoklu platform hizmeti, şirket verimliliğine destek oluyor. Outlook ve Gmail ile entegre. HD video konferansı imkanı veriyor. Ancak kişiselleştirme özelliği limitli ve ileri düzey görev yönetiminde minimal yeteneklere sahip.
  7. Redmine
    Esnek bir web tabanlı proje yönetimi aplikasyonu. Kullanımı ücretsiz, birden çok dil desteği var. Ancak yüklenmesi karmaşık, sınırlı bir Open Source bilgisiyle kullanımı zor olabilir.
  8. AtTask
    Kişiselleştirilebilir bulut tabanlı bir görev yöneticisi çözümü. Salesforce dahil CRM yazılımları gibi üçüncü parti programlarıyla entegre. Görev şablonları oluşturuyor. Ancak navigasyonu karmaşık ve fiyatı yüksek.
  9. Atracker
    Limitsiz sayıdaki görev listenizi telefonunuzdan takip edebilmeniz için özellik yönünden bir hayli zengin tasarlanmış. Takvim veya çeşitli stillerdeki çizelgeler veri de sunuyor. Başarılı bir sayfa tasarımı var. Ancak sadece iOS'a uyumlu.
  10. Eternity
    Time Log Her gün zamanınızı nasıl geçirdiğinizi izlemek istiyorsanız edinmelisiniz. Şık bir arayüz, özellik yönünden zengin, günlük-haftalık ve aylık olarak raporlama en önemli ayrıntıları. Ancak etkinlik girişi karmaşık ve fiyatı yüksek.
  11. Fanurio
    Freelance çalışanlara göre geliştirilmiş bir zaman hesaplama aplikasyonu. PC ve Mac uyumlu. Kullanıcı başına çoklu projeler, anında e-mail hesabı çıkarma olumlu özellikleri. Ancak bellekte çok fazla yer kaplıyor. Kullanıcı için çoklu iletişim imkanı yok.
  12. Focus@will
    Verimliliğinizi %400 artırmanız için müzik ve nörobilimi birleştiren bir uygulama. Arka planda çalan müzikler, dikkatinizi dağıtmak şöyle dursun enerjinizi artırıyor. Ancak zaman ölçer gereksiz.
  13. StayFocusd
    Dikkat dağıtan URL'leri bloke ederek verimliliğinizi artıran bir Google Chrome aracı. Renk kodlu ikonları, ücretsiz olması, pencere veya sekmeden çıktığınızda zaman ayarlı saatin pause etmesi olumlu özellikler. Ancak sadece Chrome uyumlu.
  14. SelfControl
    Dikkat dağıtan web sitelerini bloke eden bir Mac uygulaması. Ücretsiz. Mail sunucularını veya URL'leri bloke ediyor. Ancak uygulamayı silseniz bile süre dolana kadar siteleri bloke halde tutmaya devam ediyor.
  15. Concentrate
    Daha verimli çalışmanıza yardımcı olan bir Mac app'i. Etkinliklerinize bağlı olarak web sitelerini otomatik açıyor veya bloke ediyor. Sayıda sınırlama yok. Ancak sürükle-bırak seçeneği yok. Web trafiğinin tümünü bloke edemiyorsunuz.
  16. Focus Writer
    Dikkat dağıtan yazıları engellemeye yarayan bir kelime-işlemci. Mac ve PC'lere uyumlu. Çoklu doküman desteği var. Günlük hedefler, zaman ölçer ve çalar saat gibi özellikleri var. Ancak gizli menü çubuğunu kaybetmek çok kolay. Dizgi sesi rahatsız edici ve arayüz fazla basit.
  17. Dropbox
    Dosya senkronizasyonu ve araç paylaşımı için geliştirilmiş. Dosya oluşturmak ve paylaşmak çok kolay. Eski dosya versiyonlarına erişime izin veriyor. Ancak dosya konumlama biraz kafa karıştırıcı.
  18. Box
    Windows ve Mac'ler için bir masaüstü dosya uyum app'i. Diğer pek çok hizmetle entegre olabiliyor. 5GB ücretsiz depolama imkanı. Girişim ve ticari faaliyetlere özel bir karakteristiği var.
  19. Google Drive
    Dosya ve klasörler için bir online depolama kilidi. Depolama tümüyle ücretsiz, Google Docs'a uygun ve 30 farklı programdan dosya açılabiliyor. Ancak bir tam Google hesabınız olması şart. Medya streaming'ine izin vermiyor.
  20. OneDrive
    Microsoft'un bir online destek ve dosya uyum hizmeti olarak şu anda Office 365'in bir parçası. Mac, Windows PC'ler ve iOS cihazlarda çalışıyor. iOS cihazlar için veri desteği otomatikleştirilmiş. iTunes için müzik seçenekleri yüklü. Ancak fazla app-centric, tüm dosya türlerini desteklemiyor.