AR-GE 250


BİLGİ Genç Sosyal Girişim Ödülleri’ne başvurular için geri sayım başladı!

Ersin Kaplan

Olumlu bir değişim getirmek adına özgün fikirlerini projelendirerek topluma katkı sağlamaya başlamış, sürdürülebilir bir iş modeli üreterek toplumsal düzeyde fark yaratmayı başarmış gençler bu yıl bir kez daha BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nde yarışacak.

Eleştirel bakış açısını, merakı ve yenilikçiliği benimseyerek topluma fayda sağlayacak çözümlere imza attığınızı düşünüyorsanız, siz de 30 Eylül 2015 gecesi saat 23:59’a kadar BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurabilirsiniz. Türkiye’de yaşayan tüm genç sosyal girişimcilere açık olan yarışmanın başvuruları www.bilgiggo.org adresi üzerinden alınacak.

Genç Sosyal Girişimci olarak yarışmak için:

  • 18-29 yaş aralığında olmak

  • Mevcut bir projenin/organizasyonun kurucusu/kurucu ortağı ya da bir organizasyon adına proje lideri olmak

  • Projenin halihazırda sosyal fayda yaratmış olması

  • İstanbul’da gerçekleşecek olan, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından organize edilen ve katılımı mecburi olan eğitim kampına katılabilecek durumda olmak ilk aşamada yeterli oluyor.

Değerlendirme ve seçici kurulların yön verdiği rekabetçi bir başvuru sürecinin ardından, finalistlere kişi başı 3 bin 500 dolar maddi/nakdi destek verilecek. Bu adaylar, aynı zamanda Youthactionnet® (Uluslararası Gençlik Vakfı) tarafından yapılan "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" (Global Fellow) programına da başvuru hakkı kazanacak.

Türkiye “genç kahramanlarını” arıyor!

2010 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından toplumda pozitif değişimin liderliğini üstlenen gençlere destek olma amacıyla sürdürülen proje, International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı) ve Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) işbirliğiyle düzenleniyor.

İçinde bulundukları topluma artı değer katma amacı güden projelerin liderliğini üstlenen gençleri güçlendirmek için oluşturulan ödül programı, bu yıl altıncı kez dünyayı değiştirmek isteyen genç sosyal girişimcileri buluşturuyor. “Türkiye’nin genç kahramanları”nı ortaya çıkarmayı amaçlayan program, kişisel, vizyonel, politik, işbirliğine yönelik, organizasyonel ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirebilme fırsatını da gençlere sunuyor.

Nakit para ödülü de veriliyor

Her sene seçilen 10 genç sosyal girişimci, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği alıyor, özenle hazırlanmış eğitim programlarına katılıyor ve eğitim sürecinin sonunda bir ödül töreni ile onurlandırılıyor. Genç Sosyal Girişimci Ödülleri ile finalistlerin her birine, projelerini geliştirebilmeleri için nakit para ödülü de veriliyor.

Bundan önceki yıllarda Zumbara (2010- Ayşegül Güzel), Annemin Kilimleri (2011 – Gökden İpek Yosunlu) ve Sinemasal (2013 – Enes Kaya) projeleri Küresel Genç Sosyal Girişimciler programına katılmaya hak kazanmıştı.