5 kadın girişimci, 5 zorlu hikaye; 1 kitap

Turkishtime Dergi

GYİAD, kadın girişimcilerin tecrübelerini ‘Kendi Hikayesini Yazanlar’ kitabında topladı

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), girişimcilik vakaları serisinin ikinci kitabını çıkardı. Kendi Hikayesini Yazanlar adlı kitapta GYİAD üyesi beş kadın girişimcinin tecrübeleri vaka-öykü tarzında anlatılıyor. Bu kitapla kadınları girişimciliğe teşvik etmeyi amaçlayan GYİAD, kadın, erkek tüm girişimcilere keyifle okuyacakları bir kitap sunuyor.

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nin (GYİAD), girişimcilik vakaları serisinin ikinci kitabı “Kendi Hikayesini Yazanlar” düzenlenen lansman ile tanıtıldı. Doç. Dr. Ata Demirci imzasını taşıyan kitapta beş kadın girişimcinin, girişimcilik hikayeleri ele alınıyor ve kitap, girişimciliğe ilişkin hayali olan gençlere, gerçeklerden yola çıkarak ışık tutan bir rehber niteliği taşıyor.

Kendi Hikayesini Yazanlar’da, GYİAD üyesi beş kadın girişimci, deneyimlerini içtenlikle anlatıyor. Kitapta, Gülsha Kozmetik Kurucusu & Genel Müdürü Gülşah Gürkan, Happy İnsan Kaynakları & Omuz Omuza Engelsiz İnsan Kaynakları Kurucusu & Genel Müdürü Özgül Topkan Koruyan, MPM Gıda Kurucusu Pelin Özer, EDT Sağlık Kurucusu & Genel Müdürü Dilşad Çelebi ve Artisan Grup Kurucu & Genel Müdür Özge Yılmaz tecrübelerini okurlarla paylaşıyor.

Kadınları girişimciliğe teşvik etmek istiyoruz

Girişimciliği ve özellikle kadın girişimcileri desteklediklerini belirten GYİAD Başkanı Yiğit Savcı, bu kitapla birlikte birçok genç girişimciye ilham olmayı amaçladıklarını söylüyor: “Girişimcilik vakaları serisinin ilk kitabı olan ‘Formül Sosunda’ adlı kitapta davaka-öyküleri aktarmıştık. Serinin ikinci kitabında da çok değerli ve başarılı girişimcilerimize yer verdik. Kadınların iş hayatında daha çok bulunmaları ve en önemlisi girişimci olmalarını teşvik etmek istiyoruz. İşte bu kitaptaki feyz verici hikayelerin ışığı, özünde güçlü bir çağrıdır. Kadın girişimcilere, ‘siz de yapabilirsiniz’ demekten çok daha öte ‘geç kaldık’, hızla erkek-kadın ayrımı olmaksızın ‘girişimci sayımızı çoğaltmalıyız’ ve ekonomimizi büyütmeliyiz; ‘gelişmiş ülkeler kategorisine ancak iş hayatında kadın oranlarını artırarak, güçlendirerek ve katma değerli üretim yaparak geçebiliriz’ demek için hazırlanmış bir eserdir. Bu kitap, kadın diye ayrım yapılarak ortaya koyulmadı. Esasen kendisini girişimci olarak tanımlayan herkes, cinsiyet bağımsız yerküreyi değiştirmeye çabalayanlardır. Bu açıdan tüm kadın ve erkek girişimcilere keyifle okuyacakları bir rehber kitap sunuyoruz.”