AR-GE 250


MÜSİAD EXPO'nun tanıtımı İstanbul'da yapıldı

Turkishtime Dergi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD), 21-24 Kasım'da CNR Expo İstanbul'da gerçekleşecek 17. MÜSİAD EXPO öncesi katılımcı ülkelerin konsoloslarına davet verdi.

21-24 Kasım'da CNR Expo İstanbul’da gerçekleşecek 17. MÜSİAD EXPO, bu yıl rekor sayıda katılımcı ülkeyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Katılımcı ülkelerin konsoloslarına bir davet veren MÜSİAD, MÜSİAD EXPO’da, Asya’dan Avrupa’ya, Orta Doğu ve Afrika’dan Türk Cumhuriyetlere kadar yabancı iş adamları ve devlet adamlarını konuk edecek.

2016 yılında 72 bin ziyaretçi ağırlayan MÜSİAD EXPO'da bu yıl, yerli ve yabancı en az 600 firmanın katılımı, 8 binin üzerinde B2B görüşmenin gerçekleşmesi bekleniyor. Yaklaşık 30 ülkeden bakan düzeyinde konuğun katılımı öngörülüyor.

Yurt içi ve dışından binlerce iş adamı ve satın almacı da B2B iş platformunda yüz yüze görüşme ve yeni iş anlaşmalarının temelini atma olanağı bulacak. 17. MÜSİAD EXPO'da gerçekleşecek B2B görüşmelerine, 100'den fazla ülkeden 400'e yakın alım heyeti de katılım sağlayacak.

"İş Burada: Meselemiz Türkiye" sloganıyla hayata geçecek olan 17. MÜSİAD EXPO'nun hedefi, fikir ve hedeflerini hayata geçirmek isteyen yerli ve yabancı iş adamlarını bir iş platformunda bir araya getirmek ve Türkiye'nin ticari hacmini artırmak. Bu nedenle ülke katılımları büyük önem taşıyor.

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Adnan Bostan “Hepimiz iş insanıyız, amacımız işlerimizi geliştirmek kadar insanlığı geliştirecek adımlar atabilmek. Hepimiz dünyanın dört bir yanında iş insanları olarak bu çaba içindeyiz. Ülkelerin menfaatleri farklı olabilir. Mottomuz “insanlığın kurtuluşu olmayan hiçbir kurtuluş bizim yolumuz olamaz” şeklindedir". MÜSİAD olarak ticaret diplomasisi yürütüyoruz. 17’nci MÜSİAD EXPO bu anlamda çok önemli bir fuardır. Dünyanın dört bir yanından, çalışan, üreten 10.000 üzerinde iş insanıyla bir araya gelecek olmaktan çok mutluyuz. Bazen markalarımızı, bazen gücümüzü bazen de bilgi birikimimizi paylaşabilmek için böyle platformlara ihtiyaç var.”

Bostan, MÜSİAD EXPO’nun bu yıl, küresel iş dünyasından temsilcilerin makro ekonomi gündemini konuşacağı International Business Forum (IBF), yüksek teknoloji üreten kuruluşların ve savunma sanayiinin bir araya geldiği High Tech Port, geleceğin iş adamları ve sanayicilerini buluşturan Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK)’e de ev sahipliği yapacağını söyledi.

Bostan, High Tech Port’un yüksek teknoloji ve savunma sanayi ile alakalı bir fuar olarak MÜSİAD’ın uzun yıllardan beri gerçekleştirdiği savunma sanayi ile ilgili ürünlerini sergileyeceği dört bin metrekarelik bir alanda gerçekleşeceğini belirtti. International Business Forum’un (IBF) dünya pazarında Türkiye’nin etkinliğini, fikriyatını anlatabilmesi ve MÜSİAD'ın kendi misyonunu aktarabilmesi için doğru bir nokta olduğunu ifade eden Bostan, Genç MÜSİAD’ın Uluslararası Genç İşadamları Kongresi UGİK’e de değinerek, gençlerin MÜSİAD’ın ve Türkiye ekonomisinin geleceği olduğunun altını çizdi.

Bostan, MÜSİAD EXPO’da gayrimenkul başta olmak üzere; inşaat malzemeleri, gıda, tarım, makine ve birçok sektörü içerisine barındıran bölümlerin bulunduğunu, buradaki en büyük avantajın sekiz bine yakın B2B görüşmesi olduğunu ifade etti.

“Daha fazla üreteceğiz, daha fazla istihdam ve ihracatla büyüyeceğiz”

Yabancı ülke temsilcilerine yatırım çağrısında bulunan Bostan, “yerli ve milli üretime önem verirken, yabancı sermayenin de ülkemize olan ilgisini artırmak, iş birliklerini daha da ileri taşıyabilmek için çalışacağız” dedi. Bostan şunları söyledi: “Bu vesileyle burada, Türkiye’nin yabancı yatırımcı için son derece elverişli ve isabetli bir lokasyon olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. MÜSİAD olarak, ülkemizin dünyadaki dönüşümün öncüleri arasında yer alması için elimizi taşın altına koyuyoruz ve koymaya da devam edeceğiz. Bizler, “Meselemiz Türkiye Olsun” diyerek yola çıktık ve bu doğrultuda her adımımızı, ülkemizi ve geleceğimizi fokusta tutarak atıyoruz. Bildiğiniz gibi Kasım ayında 17’nci MÜSİAD EXPO’yu düzenleyeceğiz. EXPO, bütün bu bahsettiğim dönüşüm sürecinde izleyeceğimiz yol haritasının çok önemli bir ayağını temsil ediyor. Bu da dünyayla yakın ilişki içinde olmaktır.”