Turkishtime – İş Kültürü ve Ekonomi

Letven Capital
İş Dünyası

Şekib Avdagiç yeniden İTO Başkanı seçildi

04.11.2026 - 14:04

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 22. dönem Yönetim Kurulu Başkanlığına Şekib Avdagiç yeniden seçildi. 270 üyeli mecliste 251 oy alarak güven tazeleyen Avdagiç, 2026-2030 döneminde üretim, ihracat ve istihdamı artırmaya odaklanacaklarını belirtti.

Türkiye’nin en büyük ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası’nda yeni yönetimi belirlemek üzere gerçekleştirilen seçimler tamamlandı. İTO’nun Eminönü’ndeki merkez binasında düzenlenen oylamada Şekib Avdagiç, üyelerin büyük çoğunluğunun desteğini alarak dört yıl daha başkanlık görevini yürütme hakkı kazandı.

80 meslek grubunu temsil eden meclis üyelerinin katıldığı seçimde oy verme işlemi 09.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Avdagiç, 270 kişilik meclisten 251 oy alarak yeniden başkan seçildi.

Yeni dönemin önceliği üretim, ihracat ve istihdam

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Şekib Avdagiç, İstanbul iş dünyasının gelişimine katkı sağlamayı sürdüreceklerini ifade etti.

Önümüzdeki dört yıllık dönemde de İTO üyelerinin ihtiyaçlarını ön planda tutacaklarını vurgulayan Avdagiç, Türkiye ekonomisinin güçlenmesine yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Yeni döneme ilişkin mesajında üretim kapasitesinin artırılması, ihracatın geliştirilmesi ve istihdam olanaklarının genişletilmesine dikkat çeken Avdagiç, vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

İTO’nun yeni yönetim kurulu belirlendi

Başkanlık seçiminin tamamlanmasıyla birlikte İstanbul Ticaret Odası’nın 2026-2030 döneminde görev yapacak yönetim kurulu da netleşti.

Şekib Avdagiç başkanlığındaki yönetim kurulunda Ahmet Özer, Ali Tutuk, Bahadır Yaşık, Davut Tolga Batallı, Ercan Özboyacı, Giyasettin Eyyüpkoca, İbrahim Doğan Salman, Murat Hazıroğlu, Yakup Köç ve Zeki Akbal yer aldı.

Yeni yönetim, İstanbul iş dünyasının ulusal ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik faaliyetleri sürdürecek.

İTO, 850 bini aşkın üyeyi temsil ediyor

Türkiye ekonomisinde önemli bir konuma sahip olan İstanbul Ticaret Odası, 850 binden fazla üyesiyle faaliyet gösteriyor.

Oda üyeleri, Türkiye’nin milli gelirinin yaklaşık yüzde 29’unu oluştururken, toplam vergi gelirlerinin yarısından fazlasını ve dış ticaret hacminin yaklaşık yarısını gerçekleştiriyor.

İTO’nun yeni yönetim döneminde de İstanbul’un ticaret, üretim ve ihracat potansiyelini güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam etmesi hedefleniyor.