TÜRKONFED, genç işsizliği ile mücadele edecek
Uzun Dönemli ‘İstihdam Becerileri ile İş Hayatında Genç İstihdamının Artırılması-WORTH Projesi’nin finali İstanbul’da yapıldı.
TÜRKONFED’in genel koordinatörlüğünde, Türkiye’nin de dahil olduğu 5 ülkenin işbirliğinde hayata geçirilen Uzun Dönemli ‘İstihdam Becerileri ile İş Hayatında Genç İstihdamının Artırılması-WORTH Projesi’nin kapanış toplantısı İstanbul’da yapıldı. Türkiye, Bulgaristan, İtalya, İspanya ve Yunanistan olmak üzere, 5 ülkeden 8 kurumun işbirliğiyle gerçekleştirilen Worth Projesi’nde, rapor ve eğitim içerikleri tamamlanırken; TÜRKONFED, projenin tamamlanmasıyla birlikte, genç istihdamı ile ilgili hazırlanan rapor ve politika önerileri doğrultusunda, 40 bin şirketlik üye yapısıyla uygulama aşamasına geçecek.
Worth Projesi’nin kapanış toplantısında açılış konuşmalarını Bahçeşehir Üniversitesi Kuluçka ve Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Hatice Tuğsavul, Genç Başarı Vakfı Türkiye Başkanı Çelik Ören, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İrem Oral Kayacık ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Savcı yaptı. Toplantıda Bahçeşehir Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Serkan Yeşilyurt ise, Proje Çıktıları, İçerik Hazırlıkları ve E-Öğrenme Platformu başlığıyla bir sunum gerçekleştirdi.
24 aylık projenin final toplantısıyla birlikte TÜRKONFED, genç istihdamı ile ilgili hazırlanan rapor ile ortaya konan tespit ve politika önerileri doğrultusunda, 40 bin şirketlik üye yapısıyla uygulama aşamasına geçecek.