AR-GE 250 DIGIT 250 EN-VERIM 100


Tarlanıza mısırı robotunuz eksin!

Turkishtime Dergi

Yapay zeka tarımda ürünün en iyi ırkını bulmaya yardımcı olurken, aynı zamanda zararlı haşereleri de imha etmekte kullanılıyor. En iyi tarım ürün yetiştirmek isterseniz artık ihtiyacınız olan tek şey bir yapay zeka teknolojisi…

Yapay zeka artık sadece müşteri hizmetlerini kontrol etmek dışında başka alanlarda da kullanılıyor. Bazı şirketler yapay zekayı mısır yetiştirmek, hatta tarımda böcekleri ve bazı zararlıları imha etmek için kullanılıyor desek inanır mısınız? Günümüz teknolojisinde mümkün bir konudan bahsediyoruz.
Bilindiği gibi yapay zeka, şirketlerin müşteri hizmetleri, üretkenlik ve operasyonel verimliliği artırmak için kullandığı chatbot’lar, sanal asistanlar ve diğer konuşma araçları alanında yaygınlaşması ile öne çıkıyor.

Tohum satıcıları ve haşere kontrol şirketleri çeşitli böcek zararlılarını tanımlamak ve tedavi etmek için yapay zeka tabanlı görüntü tanıma teknolojisi kullanırken, en iyi tarım ürünü yetiştirmek için de hassas tarım verilerinin dağıtılmasında yapay zeka teknolojilerini kullanıyor. Bu durum aslında yapay zekanın bilimkurgunun ötesine geçerek pratik çözümlerde kullanılmaya başladığını gösteriyor.

Beck's Hybrids adlı şirket, hangi mısır ırklarının ve hangi koşulların en yüksek getiriyi sağlayacağını belirlemek için büyük miktarda veriyi analiz etmek için bir yapay zeka ürünü kullanıyor. Genetikçiler mısır ürünlerine hayat vermek için yapay zeka kullanırken, Rentokil de böcekleri ve zararlıları öldürmek için yapay zekaya başvuruyor. Şirketin 5 bin haşere kontrol teknisyeninden bazıları, hataları belirlemek için Accenture tarafından geliştirilen bir Android mobil uygulaması kullanıyor.

Olumlu bir tanımlama yapıldığında, uygulama, önceden teknisyene ev sahipleri için uygun kimyasallar ve öneriler de dâhil olmak üzere tedavi planlarına karar vermesine yardımcı olmak üzere, önceden iyileştirme çözümleri sağlıyor.
Forrester Research’ün araştırma sonuçlarına göre; yapay zeka yatırımları 2017 yılında 2016 yılına göre yüzde 300 arttı. IDC de yapay zekanın 2020 yılına kadar 47 milyar dolarlık bir pazar haline geleceğini kaydediyor.